marți, 18 noiembrie 2014

Polițistul

Este angajatul din serviciul public de care, fie că ne place să recunoaștem sau nu, cu toții am putea avea nevoie la un moment dat. Chiar dacă nu ne sunt pe plac atunci când ne opresc în trafic, tot de ei avem nevoie pentru a ne ajuta în situații de tot felul ....


În opinia mea, polițistul trebuie să Nu fie corupt sau coruptibil, să fie ferm și apărat de lege în toate acțiunile sale. În primul rând, să aibă la dispoziție, după o lege favorabilă desfășurării activităților specifice, de toate dotările logistice necesare pentru a duce la bun sfârșit sarcinile de serviciu. Polițiștii mai au nevoie de respectul nostru, al tuturor. O poliție puternică asigură liniște pe stradă și ordine publică, așa cum ne dorim cu toții, pentru noi și copiii noștri.

Nu mi-am propus să scriu un omagiu, ci doar să vă spun că eu sunt consternat de lipsa de respect profesional și uman la care au fost supuși doi polițiști din capitală, așa cum se poate vedea din filmulețul realizat de un biciclist care a fost pe fază:


În România anului 2014 este de necrezut modul în care au ajuns cei doi polițiști în intersecția pe unde trebuia să treacă o coloană oficială .....adică niște oameni speciali care nu au timp de pierdut în trafic, dar au la dispoziție mijloace discreționare (total neprofesionale) de a realiza imposibilul: decongestionarea unei intresecții pentru a trece aleșii neamului! Oare așa scrie în fișa postului, ca polițistul să fie în măsură să alerge o distanță considerabilă pentru a deschide drumul mai marilor, de teamă ca șefii să nu fie muștruluiți? Oare numai mie mi se pare că lucrurile nu sunt în ordine? Cred cu tărie că este un mic abuz de putere din partea unor șefi cărora nu le pasă de oamenii pe care îi au în subordine, cu care ar trebui să fie camarazi .....



12 comentarii:

  1. Dupa ce ca au plans biciclistii ani de zile ca nu au piste pentru biciclete, iar primarul general a facut o pista pentru biciclete pe Str. Berzei, s-au gasit doi baieti in misiune sa stationeze pe pista de biciclisti. :)
    Dar de politistii din Centrul Vechi care l-au bruscat pe baiatuzl care i-a filmat cu telefonul in timp ce-l bateau pe un alt tanar, ce parere plina de condescendenta exista? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De fapt ei nu staționau, ci le făceau concurență bicicliștilor!
      De pe margine se vede întotdeauna mai bine ...... consider că cei care l-au bruscat pe jurnalist trebuie să dea socoteală, cu pierderea locului de muncă, spre exemplu! Asta nu schimbă grotescul situației descrise de mine mai sus!

      Ștergere
  2. nu cunosc regulamentele exacte, însa stiu ca în Germania este absolut obligatoriu ca atunci când pe sosea vezi lumina albastra si auzi sirena, sa iesi cat poti de mult de pe carosabil spre a face loc acelui autovehicul. Nu am vazut in viata mea asa ceva, ca autoturismele sa ignore semnalul masinii politiei si politistul sa fie nevoit sa alerge la locul unde ar fi trebuia sa ajunga cu masina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desigur că și aici ești obligat să facxi loc mașinii cu girofar și sirenă, doar să ai unde! :) Întro intersecție ca și cea din imagine, blocată din toate direcțiile, consider că este imposibil să eliberezi un spațiu necesar trecerii coloanei oficiale.
      Eu am dorit să scot în evidență distanța mare parcursă de cei doi polițiști, alergând, pentru a facilita trecerea coloanei .....

      Ștergere
  3. e o situatie cel putin bizara, chiar nu stiu ce sa zic...
    cat despre politisti...sunt, ca peste tot, politisti si politisti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ești deosebit de îngăduitoare , ceea ce nu este, firește, un lucru rău! :)

      Ștergere
  4. Pana nu se taie in carne vie, nu se rezolva nimic. Romanul nu stie decat de frica. :))))))

    RăspundețiȘtergere
  5. merita share , si nu ma intereseaza cine trecea

    RăspundețiȘtergere
  6. e cel putin straniu! asa ceva eu nu am vazut! cred ca nu avea masina de a sta a luat-o pe jos! altfel nu-mi explic! aaaaa, ba da, imi explic! pe roman il doare in cot de semnalele luminoase sau sonore! stii cum e! pana la urma totul tine de educatie!
    nu poti spune ca pe strada aia cu masini in coada, nu putea trece o masina de pol sau salvare....faci loc, fiecare face loc! asa e in tarile civilizate! repede se croieste un culoar! pai daca era o salvare.....fugeau asistentii cu targa pe trotuare sau cum??:))

    RăspundețiȘtergere