marți, 10 februarie 2015

Omenia

Este, conform Dex online, un complex de calități alese, proprii unei persoane. Deși oameni suntem cu toții, cu omenia nu ne situăm la niveluri comparabile. Vă scriu aceste rânduri cu dorința sinceră de a mă alătura unei campanii de mediatizare a unei fapte bune.

Am avut plăcerea să-l cunosc pe Zolty cu ocazia sărbătorilor de iarnă, când am dat o (mică) mână de ajutor unei campanii de împărțire a unor daruri de Crăciun copiilor defavorizați din Bogata și nu numai. Deși grav bolnav, imobilizat într-un scaun cu rotile, omul acesta nu se lasă bătut de greutățile cu care se confruntă o persoană aflată în starea sa de sănătate și se implică în tot felul de acțiuni caritabile, prin care încearcă să aducă o alinare unor persoane aflate la rândul lor în situații delicate.


El este Zolty, suferă de distrofie musculară congenitală, ceea ce nu îl împiedică să scrie zilnic, folosind doar un singur deget (din păcate boala nu îi permite mai mult), articole pe un blog personal: http://zoltybogata.ro.
A creat sau s-a implicat în numeroase proiecte, cum ar fi „o înghețată pentru fiecare copil”, „masa săracilor”, „pentru copii de Moș Niculae sau Crăciun”. 

Ei bine, subiectul de azi are legătură cu acest om inimos care dorește să facă o bucurie unei persoane care ar avea nevoie de un cărucior (scaun) electric, cu rotile. Cu ceva vreme în urmă, Zolty și-a cumpărat un asemenea dispozitiv, mai apoi a primit unul performant și ar dori să-l doneze pe cel vechi cuiva care are nevoie de el. Există însă o mică problemă: vechiul cărucior are nevoie de acumulatori, care costă aproximativ 1500 de lei. Mai multe detalii aici: http://zoltybogata.ro/concurs-pentru-persoane-cu-dizabilitati-premiu-un-carucior-electric În situația în care există cineva care citește aceste rânduri și dorește să dea o mână de ajutor, printr-o sponsorizare spre exemplu, fie la cumpărarea acumulatorilor, fie la transportul căruciorului către noul proprietar, este invitatul meu să dea de știre la următoarea adresă: contact@blogalinitiative.ro. Puteți, de asemenea, să duceți vorba mai departe, poate, poate .....

Zolty face parte din comunitatea BlogalInitiative iar rândurile de mai sus fac parte dintro campanie BlogalInitiative de ajutorare și/sau susținere a demersurilor începute de bloggeri. 










10 comentarii:

  1. Sa speram ca demersul va avea un final pozitiv.

    RăspundețiȘtergere
  2. il stiu de multi ani pe Zolty, ne-am bucurat cu totii sa-i fim sprijin in lungul sir de greutati prin care a trecut si prin care inca mai trece, este cu adevarat un om pe care nevoia l-a facut puternic si care, iata, la randul lui ii ajuta pe altii...sunt sigura ca va reusi...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ms mult pentru aceste cuvinte frumoase și să ști că de Crăciun ai făcut mult mai mult decât crezi, pozele cu copiii spun totul. Aș vrea să găsesc câțva oameni dornici să facă bine și să facem, nu doar să zicem cum trebuie făcut. Multă sănătate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sper ca prin mediatizarea planului tău să dau o mână de ajutor la realizarea lui. :)

      Ștergere
  4. ca si Catalin - si eu sper în acest caz la un final pozitiv. Va doresc succes!

    ( eu fac momentan o "pauza", însa prin firea mea stiu ca nu ma voi tine prea mult timp departe de a ma implica în a ajuta, chit ca 99% din experientele mele anterioare sunt foarte amare!)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu siguranta finalul va fi cel dorit! Multa bafta! ;)

    RăspundețiȘtergere