sâmbătă, 2 ianuarie 2016

Prima

Zi a noului an este un bun moment pentru a fixa obiective de atins în următoarele 365 (de zile), dar și pentru a face un bilanț al anului care tocmai a trecut. Că ne place sau nu, trecerea timpului este cu sens unic și poate fi cu folos sau doar o pierdere de oportunități pentru cei care plutesc în derivă, la voia întâmplării.
(Și) Pentru o mică recapitulare a lui 2015 și schița lui 2016 am ales ieri să fac o plimbare pe malul mării, avantajat fiind și de vremea prietenoasă. O zi însorită te ajută întotdeauna să-ți faci planuri îndrăznețe, cred eu .....


Anul 2015 a fost pentru mine unul cu evenimente importante, dincolo de bunele și relele obișnuite, ca să zic așa. Cea mai mare schimbare a fost una profesională, după 25 de ani și 8 luni de serviciu militar (la care pot adăuga alți 3 ani școala militară) am pus ...bocancii în cui. Am plecat dintro instituție militară unde nu mă mai regăseam de multă vreme, unde lucrurile nu merg deloc în direcția bună, unde marii comandanți de oști se dau rotunzi în fața subordonaților și o dau pe pupincurism în fața politicienilor, adică în fața acelor gunoaie care înfundă pușcăriile, rând pe rând. Aș avea multe de spus despre acest subiect, poate chiar o să o fac cu alt prilej ... 

A urmat o mică pauză, apoi un nou loc de muncă, într-un mediu cu totul diferit de ceea ce știam eu. Exact ăsta este motivul pentru care am lăsat deoparte blogul: lipsa timpului liber. Am lucrat 6 luni ca și conducător auto pe camion la o mare firmă din Cluj (Logistic E Van Wijk). Am fost tot timpul pe drumuri, am avut experiențe de tot felul, care mai de care mai interesante ..... În ultima lună a anului mi-am făcut bagajul și am venit în Italia, ducând astfel la îndeplinire un plan pe care îl aveam de multă vreme. Am lucrat pentru UPS, o firmă importantă de curierat din peninsulă. Este o mare provocare să o iau de la zero la vârsta mea, este o aventură recomandată pentru cei mai tineri, nu la 40+, dar nu mă las eu cu una cu două ....

Anul care abia începe mi-l doresc să fie calm, cu stabilitate, să-mi fac un rost pe meleaguri noi și, nu în ultimul rând, să reiau obiceiul de a scrie pe blog.

Tu cum te „lauzi” la început de an?



10 comentarii:

  1. ...mă uit pe un perete mare și alb și constat că s-a șters tot ce avea legătură cu 2015... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta poate fi, în egală măsură, de bine sau de rău. Depinde de conjuncutră .... Este bine că suntem diferiți și vorbim deschis despre asta. Adică suntem liberi, nu? :)

      Ștergere
  2. Felicitări pentru alegerea făcută. La cât mai multe plimbări în 2016 și să ne împărtășești impresiile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! :) O să mă străduiesc să scriu mai des pe blog!

      Ștergere
  3. Spor la treaba in noul domeniu!
    Eu nu am facut tot ce mi-am propus in 2015. Poate noul an va fi mai bun. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! :) Poate, poate ..... :) Unele lucruri depind în mare măsură de noi!

      Ștergere
  4. Iti doresc mult succes in tot ceea ce iti doresti sa faci.
    Cam asa mi s-a intamplat si mie. Pentru inceput ai ales Italia, eu am ales, sau mai degraba, m-a ales Norvegia. E greu dar e si bine.
    De blog nu cred ca vei avea prea mult timp. Spun asta in cunostinta de cauza. Vad cum e la mine. Timpul e extrem de putin.
    Un An Nou cu realizari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știi, un tip spunea că „la tăți ni-i greu, dar nu fel!” și, adaug eu, nici în același timp ..... Mi-ar place să vizitez Norvegia, am o părere bună despre țările nordice. În ceea ce privește blogul, am mari emoții și eu, dar promit să nu-l abandonez. Îmi promit asta mie, în primul rând.
      Un an nou pe placul tău îți doresc și eu! :)

      Ștergere
  5. In primul rand, felicitari din tot sufletul pentru cele doua miscari atat de importante din cursul anului 2015. Nu cred ca a fost usoara nici una din ele si ai toata admiratia mea ca nu te dai batut. In al doilea rand, mult mult succes, oriunde ai fi, in Italia sau in alta parte!Sa iti fie bine, foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos pentru gândurile bune! :) Prima mare schimbare a fost floare la ureche, mi-o doream de multă vreme.
      Toate cele bune în noul an și să ne auzim/citim/scriem cu bine! :)

      Ștergere