vineri, 4 octombrie 2013

Onoarea

                     Și demnitatea umană sunt două noțiuni demult depășite în țărișoara în care trăiesc . Nu știu care sunt motivele , dar sunt greșite . Din păcate pentru noi toți , suntem din ce în ce mai puțin dispuși să ne considerăm unii pe ceilalți oameni . Principala problemă cred că are două părți : generația tânără are parte tot mai puțin de cei șapte ani de acasă iar generația seniorilor are încă apucăturile dobândite în perioada neagră de după al doilea război mondial , personal sau din învățăturile altora .
                     Până de curând , când polițiștii mai aveau grade militare , mai era un licăr de speranță , este adevărat , cam palid . La cele spuse la început se adăugau demnitatea și onoarea militară . Era mai bine , era mai rău ? Răspunsul cel mai apropiat de adevăr îl poate da doar un polițist .
                     Sunt absolut uimit de faptul că un agent de poliție și-a dat demisia după ce a câștigat în instanță procese împotriva instituției în care lucra . După cum probabil știți , el a fost tratat cu mare dispreț și mare batjocură de către șefii săi care , culmea , îi erau și colegi de serviciu , după ce și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu și a oprit în trafic un superior pentru că a încălcat legea . Mai mult , a fost ,,cercetat" disciplinar pentru că nu a cedat presiunilor superiorilor săi .
                    Gunoaie de oameni sunt peste tot . Mai mici sau mai mari . Gunoaiele .
                    De ce sunt uimit ? Păi , pentru faptul că mai există asemenea tineri pentru care însemnă totul să fie tratați cu respectul cuvenit , exact așa cum li se cere la intrarea în serviciu să pretindă de la ceilalți . RESPECT , nu mită ! No bine , no ! Și ce a primit de la superiorii săi ? O flegmă ! Ce nu înțeleg indivizii de teapa eroilor negativi ai poveștii mele este faptul că este timpul ca ei SĂ DISPARĂ pentru ca țara pe care o pregătim copiilor noștri să fie așa cum ne dorim majoritatea dintre noi . RUȘINE celor care s-au umplut de respect încă o dată și care sunt plătiți pentru a veghea la respectarea aceleiași legi pe care o încalcă primii , așa , ca exemplu personal .
                     Foarte mulți întreabă , așa , de formă : și cu ce s-a ales ? În primul rând , cu demnitatea și onoarea de a fi OM ! Oare este de ajuns ? Cu siguranță este un început bun !

 

                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu