luni, 28 octombrie 2013

Berea

                    Brună nu este prea populară pe la noi și chiar  nu înțeleg motivul. Duminică a fost rândul meu (iarăsi?) la bucătărie și, cu voia voastră, o să vă spun ce și cum am reușit!
                    Îngrediente necesare: 1 kg făină albă 000, 375 ml lapte, 125 ml ulei, drojdie de bere (nu neagră, ci proaspătă!), sare după ochi(grijă mare cei care purtați ochelari!), 3x300gr mezeluri diverse, în orice combinație, 4 ouă, 300 gr emmentaler ras, 300 ml bulion(musai de casă), bere neagră la discreție și 2-300 ml Jack Daniel's (obligatoriu old no 7 )!
                     Rețeta este următoarea: se pune într-un strop de lapte cald cu un praf de făină (eventual și trei fire de zahăr) drojdia să dospească; într-un bol mare (galben, de plastic!) se pune făina, sarea. Când drojdia începe să lucreze, se pune în bol și se adaugă laptele și uleiul, de asemenea ușor încălzite. Se amestecă bine aluatul, se presară cu făină și se pune la dospit, undeva la căldură! În acest moment, în funcție de antrenamentul personal, se începe încălzirea alături de văru' Jack! Se taie mezelurile și se așează cu mare grație pe o farfurie, tăvile se ung cu ulei și se presară cu făină și sper că nu ați uitat să faceți focul la cuptor, deoarece pizza trebuie coaptă ! Ouăle se bat cu foc într-un castron și e momentul unui schimb de replici cu văru'!
                    Aluatul odată dospit, se porționează și se întinde, în forma tăvilor, cu ajutorul sucitorului. Se așează în tavă, se aplică un strat de bulion, mezelurile urmate de emmentaler și se stropește cu ou. Tava astfel pregătită se coace aproximativ 25 de minute, cu mențiunea că la minutul 15 se rotește pentru a fi siguri că se coace uniform și la fel pe toată suprafața. Produsul se mănâncă după plac, mai fierbinte sau mai răcoros, după care urmează momentul mult așteptat: o bere brună rece, care să stâmpere setea internă ! :)
                     După ce ați depășit aceste grele momente, se strigă după ajutor la ceilalți membri din familie pentru spălatul vaselor! Știu că am început să scriu despre mine și apoi m-am adresat vouă, dar, după cum știți, la tăți nii greu!
                     Vă rog să mă credeți, berea brună este mai mult decât potrivită pentru asemenea ocazii. Îndiferent de cine este fabricată. Ce părere aveți?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu