sâmbătă, 28 februarie 2015

Chimia

Și chitara, la prima vedere, par a veni din lumi total diferite, nu? Dacă mai adaug și calitatea de blogger, deja mă apropii de portretul robot al lui Marius Matache, doctor în chimie, blogger cu vechime și folkist. Trei în unu, la pachet! :) Mi-am propus să vă dau de știre că domnul Marius Matache va serba venirea primăverii printr-un turneu național care include 11 orașe și tot atâtea concerte, grupate sub numele fain de „Primăvara HOINARă”.


Cu ajutorul celor de la Domeniile Sâmburești, după 11 ani de la debutul său artistic (concertul Imperfect din clubul Big Mamou), Marius își propune o adevărată desfășurare de forțe muzicale, în care promite că va fi mereu cu zâmbetul pe buze. Pasionat de muzica folk, se dedică în întregime Măriei Sale, publicul. Piesele care abordează subiecte sociale se împletesc cu cele care ne spun povești de dragoste; nu lipsesc melodiile inspirate din cotidian, adeseori ironice. „Atunci când urc pe scenă, am un singur scop: să fac oamenii să zâmbească. Dacă cel din fața mea pleacă de la spectacol mai senin, mai optimist, mai hotărât să schimbe lumea în bine, atunci artistul Marius Matache și-a îndeplinit menirea... ” declară artistul.

Concertele ce fac parte din Primăvara HOINARă includ atât piese de pe albumul de debut Marius Matache – HOINAR prin Piața Matache – dar și de pe noul material discografic la care artistul lucrează și care va apărea în partea a doua a acestui an. Programul complet al turneului este următorul:
• 2 martie - Teatrul Mignon, București;
• 6 martie - Restaurant La Taifas, Brașov;
• 7 martie - Class Cafe, Bistrița;
• 8 martie - Hanul Greweln, Mediaș;
• 12 martie - The 80's Pub, Timișoara;
• 13 martie - Casa de Cultură Traian Demetrescu, Craiova;
• 18 martie - Biblioteca Municipală Radu Rosetti, Onești;
• 19 martie - Restaurant Casa Veche, Roman;
• 20 martie - La Fierărie - Pub Boem, Suceava;
• 21 martie - Casa de Cultură Municipală Gura Humorului;
• 22 martie - Pub Km 0, Piatra Neamț.
Dacă trăiești sau doar ești în trecere printr-unul dintre orașele mai sus precizate, în zilele concertelor, dacă îți place muzica folk sau dacă dorești să faci cunoștință cu ea, te invit la concert! Există și posibilitatea să afli noutăți despre turneu pe pagina de Facebook a artistului. Pentru a-ți face o idee despre cum cântă Marius Matache, iată un videoclip cu o foarte faină melodie despre mare:










6 comentarii:

  1. Ca mine,cred ca sunt multi care nu au stiut cine este Marius Matache.Chiar daca nu meg la concert,pentru ca nu sunt in program in yona mea de desfasurare,stiu cine e si cu ce se ocupa.Multumim pentru o informatie noua si utila.Un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că am contribuit la mediatizarea unbui artist! :)

      Ștergere
  2. Ohooo, dar chiar face un tur de forta prin tara! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru impartasire, mi-a placut sa-l ascult, nu-l stiam si mai vreau.

    RăspundețiȘtergere