marți, 26 februarie 2013

Acţiunile

                     Noastre au întotdeauna consecinţe . Indiferent dacă noi le cunoaştem sau nu . La scara alăturată locuieşte un puşti de 19 ani care are maşină . Care umblă cu capul între urechi şi nu salută . Deşi mai parchează agregatul şi pe locul meu de parcare . Fără să lase un număr de telefon la vedere. Să-l sun atunci când vreau să parchez pe locul plătit de mine la primărie . El preferă să-l caut pe la uşă şi să mintă că de obicei lasă numărul de telefon pe bord. Dar asta este o altă poveste .
                      După cum v-aţi prins deja , puştiul parchează pe unde apucă . Sâmbătă seara a parcat în locul unei vecine din blocul alăturat . Doamna , neinspirată , a parcat noaptea pe aleea din faţa blocului meu , fără să ştie că duminica dimineaţă vin gunoierii să ridice resturile menajere . Bineînţeles că maşina de gunoi nu a încăput  şi domnii de la Rosal au trebuit să care tomberoanele câteva sute de metri . Au depus efort suplimentar şi ghici ce au făcut : au zgâriat maşina parcată pe alee pe toată lungimea ei . Să se înveţe minte ! Mama mia !
                      Pe la amiază ies la ceva cumpărături . În faţa mea cu zece metri merge puştiul . Preocupat . Trece pe lângă maşina zgâriată fără să ştie ce şi cum .Bineînţeles că nu eliberează locul de parcare al doamnei decât luni dimineaţă când merge la şcoală  .Nici propietara maşinii nu ştie de la ce i se trage . Din păcate trebuie să învăţăm să convieţuim şi cu bune (mai rar) şi cu rele . Aşa-i la bloc . Cât despre educaţie , drepturi , obligaţii ,  sunt doar vorbe goale !
                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu