vineri, 1 februarie 2013

Cainele

               In ultimii ani este ,,de bon ton’’ (sau o dovada de snobism?) sa ai caine . Ca animal de companie . Adica,indiferent de rasa , un caine pe care il tii in casa . Problema este ca orasenii , in marea lor majoritate , locuiesc  la bloc .  Unde ? La bloc ? Si …?
               Toti posesorii de caini isi deranjeaza vecinii . Nu este nici un dubiu asupra acestui aspect . Incepand cu latratul ,  furisatul pe scari (mai ales cand este de talie mica si isi face nevoile pe usa de la intrare , sub interfon sau la un metru in fata scarii)  si ajungand la adevarate conflicte cu ….animalele (pisicile)  din dotarea altor vecini .
              Amuzant este faptul ca nu prea este ,,de bon ton ‘’ sa mai locuiesti la bloc . Acest aspect nu este asa de important . Facem si noi ce putem . 
Oare sa mai punem in discutie ca de toamna pana primavara locurile de joaca pentru copii sunt invadate de caini si de fapt , sunt un fel de ,,toalete publice’’ pentru animalele de companie ? Ca exista o hotarare a Consiliului Local care ii obliga pe propietarii cainilor sa aiba pungute cu care sa adune……. ? Ca exista o lege a asociatiilor de propietari care prevede ca nu pot fi tinute la bloc animale de companie fara acordul asociatiei ? Ca toate , dar absolute toate trotuarele  din cartier sunt pline de dejectii de caine ? Si cand iesi din bloc , dupa ce faci doi pasi , iti zici in sinea ta : azi o sa am noroc !
            Intro societate normala , unde educatia are ceva de spus , am putea vorbi despre toate acestea . Si inca despre altele .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu