marți, 12 februarie 2013

Olimpiada

                     Scolara . La ea ma refer . Un bun prilej pentru elevi sa-si verifice nivelul de pregatire . Cunostintele acumulate intr-un domeniu sau altul . Si pentru profesori sa se impauneze cu rezultatele copiilor . Lucru justificat pana la un punct . Cu totii stim ca , de fapt , in spatele rezultatelor bune la invatatura , sta pregatirea ,, in particular'' . Meditatia . Un subiect care nu prea este pe placul profesorilor in mod oficial . Dar toti , absolut toti , sunt gata sa ii ofere elevului ore de pregatire , daca acestea sunt bine platite . In functie de renumele pe care fiecare il are . Usor , usor scoala nu mai este la indemana oricui . In zadar ne aburesc unii si altii ca ne-am nascut egali .
                     Pentru elevii de clasa a XII-a , olimpiada este un bun prilej pentru ,,a se antrena'' in conditii reale de examen . Gradul de dificultate al subiectelor pune la incercare modul in care elevul reuseste sa prezinte ceea ce a invatat . Este un plus pentru absolut toti participantii . Chiar daca notele nu ii lasa pe toti sa participe la etapa urmatoare . Chiar daca profesorii le spun unora , de fata cu ceilalti colegi : ,,M-ai facut de rusine !''  . Fals , doamna profesoara ! Dumneata te faci de rusine atunci cand il apostrofezi pe un elev ca a avut ocazia sa fie evaluat si de alti profesori .
                     Fiica-mea a participat la etapa locala a olimpiadelor scolare la sociologie si istorie . A luat 8.50 la sociologie si 9.35 la istorie . Adica poate participa la urmatoarele etape . Sunt mandru de ea ! Mai presus de bucuria rezultatelor este antrenamentul pentru bacalaureat . Care este un mare hop pentru tineri in zilele noastre .
                    Felicitari Ioana !
                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu