luni, 10 februarie 2014

Râsu'

                    Plânsu' m-a apucat în week-end-ul acesta când am citit prin ziare cum ISU Neamț, ca răspuns la solicitarea ROMATSA, a căutat pe lacul Bicaz o ambarcațiune din Malta care emitea semnale S.O.S.. Nu am scris nimic despre accidentul din munții Apuseni deoarece un accident rămâne un accident. Este total aiurea să-ți dai cu presupusul despre o întâmplare despre ale cărei circumstanțe n-o să știm decât ceea ce doresc alții să aflăm. Despre neputința unor instituții sau nepriceperea unor persoane s-au scris deja mii de pagini, s-a tras asupra lor din toate pozițiile posibile, de către toate persoanele care au dorit asta, avizate asupra fenomenului sau nu. Dar să aplici proverbul cu suflatul în iaurt după ce te-ai ars cu ciorbă astfel încât să transmiți posibile coordonate ale unui accident ... naval, în care o ambarcațiune înregistrată în Malta este în derivă pe un lac de acumulare al unei hidrocentrale situate între munții din România mi se pare de-a dreptul tragi-comic!
                    Tragică este atitudinea cel puțin curioasă a celui care primește asemenea informații și nu le trece prin filtrul care, cred eu, ar trebui aplicat oricărei decizii care pune în mișcare un sistem plin de lacune, greoi și din păcate aproape ineficient de localizare a unor mijloace în care se găsesc oameni aflați în mare dificultate. Comică este abordarea ușor pozitivă a celor de la ISU care au privit acțiunea ca pe un antrenament neplanificat cu dispeceratul și echipa de intervenție!
                    Întrebare: dacă un radio-amator ar sesiza ROMATSA că ....un OZN s-a prăbușit undeva în munții Făgăraș și emite din când în când semnale pe care doar el le poate receptiona, ar avea loc un nou antrenament?  Numa' întreb și eu.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu