duminică, 23 februarie 2014

Zborul

                    Flight,(2012), în original, este difuzat la HBO Romania. Un film care mi-a plăcut, care ridică multe semne de întrebare, care dă apă la moară celor care fac teoria bățului de chibrit, nereușind să stabilească, fără pic de îndoială, ce este mai important: că ai salvat 98 de vieți sau că nu ai reușit să salvezi 8?

 
 
                        Denzel Washington nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare, fiind un actor cu un palmares impresionant, în care se găsesc roluri de tot felul. În acest film îmbracă haina unui pilot experimentat, apreciat de colegi, cu mari probleme personale: divorțat, își îneacă amarul în băutură și droguri. Are șansa să-și demonstreze măiestria profesională în timpul unui accident aviatic, când datorită aptitudinilor sale face o adevărată minune: aterizează forțat într-un mod nemaiîntâlnit și reușește să salveze 98 de oameni din cei 106 aflați la bord!
                        Urmează circul de rigoare: era băut și chiar ușor drogat, dar accidentul nu s-a produs din eroare de pilotaj, ci din cauza avionului. Justiția este chemată să se pronunțe, în paralel  pilotul trece prin adevărate crize ... alcoolice. Pe la noi, pe la români, se spune că mai toți meseriașii au patima băuturii! Oare a trecut scenaristul prin România? :)) Lăsând gluma deoparte, viața fiecăruia dintre noi este extrem de complicată și acest film reușește să surprindă, din plin, trăirile unui om. Întâmplător este pilot și de el depind mulți alții ...
                        Pentru cei care încă nu ați văzut filmul: aveți aici trailerul.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu