sâmbătă, 18 octombrie 2014

Iuțeala

De mână și nebăgarea de seamă sunt doi inamici declarați ai portmoneului ....da știu, nu-i nimic nou pe lume!
În diverse situații cădem pradă, cu sau fără intenția celorlalți, neatenției, adeseori plătită în mod nejustificat din banii proprii. De exemplu: oare câte greșeli sau erori se fac la casele de marcat din marile centre comerciale? Hmmm, este extrem de greu de răspuns corect la o asemenea întrebare....Am fost, ca de obicei, la cumpărături la Cora. Printre multe alte produse, am cumpărat șervețele umede Dalin, care erau într-un set de trei, pe pachet scriind mare „plătești 2, primești 3!”. Mai mult decât atât, pachetul avea propriul cod de bare, ceea ce este normal, nu? Anormal este ca produsele din pachet să mai aibă codul de bare valid, în acest mod înlăturându-se ultima posibilitate de a nu greși la casa de marcat. Absolut întâmplător am sesizat faptul că domnișorul de la casă a apăsat ceva buton pe tastatură înainte de a scana produsul despre care vă vorbesc și în acel moment m-am gândit la încurcătură .... i-am atras atenția respectuos, dar nu a fost foarte impresionat de observația mea. După efectuarea plății, deși era obligat să verifice înainte de plată, ne-am uitat împreună pe bon și am constatat exact ceea ce v-am scris mai sus: a scanat codul de pe un ambalaj al șervețelelor ori trei bucăți, în timp ce ele erau vândute la pachet de trei cu alt preț.....Cu o privire aproape goală de conținut, se uita la mine din spatele ochelarilor și nu zicea nimic. Ceva de genul „îmi pare rău” sau „îmi cer scuze” sau ..... am mers la serviciul clienți unde problema mea a fost rezolvată în modul firesc, dar nu pot să nu pun întrebarea: de câte ori se întâmplă asta fără ca noi să fim pe fază? DOAR din întâmplare am surprins secunda în care a apăsat un buton pe tastaură ..... Câți dintre voi sunt atenți și rețin prețul de la raft ca să îl compare cu bonul de la casă?

Pentru a nu fi acuzat de rea voință, iată fotografii cu produsul
și cu bonul de casăAcestea fiind zise, să aveți grijă mare de banii voștri! 

16 comentarii:

 1. Mulţumesc. Eu nu sunt prea atenţă la bonurile de la casă. Îmi imaginez că ... Nătăfleaţă. Iar m-ai prins... :)
  Weekend plăcut!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nici eu nu verific NICIODATĂ bonurile de la casă .... a fost doar o întâmplare că l-am văzut pe casier cu mâna-n tastatură! :)

   Ștergere
 2. Cam asa se intampla cand cumperi mai multe produse identice.
  O alta surpriza o vei avea cand un pret este afisat la raft si alt pret iti baga in casa de marcat codul de bare - evident mai mare. :)
  Insa, nu-i bai, orice problema se rezolva cu un bob de atentie si doua grame de rabdare. ;)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Amici de-ai mei au avut parte de asemenea întâmplări .....

   Ștergere
 3. Din păcate nici eu nu verific bonul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Niciodată nu este târziu să-ți schimbi atitudinea, mai ales dacă ai îndoieli ....

   Ștergere
 4. verific foarte rar bonul, doar atunci cand observ o ezitare a casierei, cand sunt mai multe produse de acelasi tip (iaurt sau apa minerala) dar ai dreptate, ar trebui sa fim mai atenti când scoatem benevol banii din buzunar... Ii câstigam atat de greu si îi dam atât de usor :)
  O sâmbata placuta si linistita sa ai!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aș îndrăzni să adaug: din ce în ce mai greu îi câștigăm.....:(

   Ștergere
 5. Un semnal bun ca de fiecare dată să verificăm bonul de casă. Mulțumim! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ideea este că oricine poate greși, dar dacă trebuie să plătești tu pentru greșeala altuia, nu-i mai bine să fii ....mai atent la detalii? :)

   Ștergere
 6. Eu verific totalul la bonurile de casa mereu, dar nu sunt atent totdeauna la preturile de la raft.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu nu verific nimic ..... întâmplarea de mai sus mi-a arătat că orice este posibil ....baiul îi că altul greșește și plătesc eu .... :(

   Ștergere
 7. eu nu verific bonul decat daca am eu impresia ca ceva e in neregula si asta foarte rar!
  mie mi s-a intamplat sa mi se atraga atentia de la caserie in privinta unui produs spre ex ca in oferta spre ex daca iau doua ....
  asa e! toata lumea incearca sa castige indiferent in ce moduri! trebuie sa fim atenti...:)

  RăspundețiȘtergere
 8. Imi amintesc ca acasa mergeam la cumparaturi cu mama si ea mereu, dar absolut mereu verifica bonul imediat dupa ce il primea, iar eu o ironizam, mi se parea logic ca totul fiind computerizat sa decurga ok, cand m-am mutat si nu am mai mers cu ea la cumparaturi am inceput si eu sa ma mai uit pe bon, nu de alta, dar la inceput, cand incepeam sa scot eu banii la casa sa platesc mi se parea ca dau mult pe 2-3 prostii si ma uitam sa vad unde se duc banii si de atunci mi-a ramas in reflex sa ma uit fugitive pe bon :)) Inca nu am gasit nereguli, dar cu siguranta exita muulte. Ai ochiul foarte ager, o abilitate foarte utila in viata de zi cu zi

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. După cum este și firesc, trebuie să fim atenți cu banii noștri, nu? :)

   Ștergere