duminică, 24 mai 2015

Programul

De seară al celei de-a a doua „Zi a Clujului” a început, la ora 17.00, cu o paradă desfășurată pe un traseu din zona centrală a orașului, unde au fost invitați să participe toți cei care au făcut parte, într-un mod sau altul, din această manifestare: marjorete, sportivi, statui vivante, personaje din lumea antică sau medievală, invitați de peste hotarele țării care au dat culoare multiculturală manifestației ......























Pe parcursul întregii zile s-au desfășurat activități fel de fel, peste tot în orașul de pe Someș. În total sunt contabilizate 5 scene, peste 100 de spectacole, expoziții de carte, pictură, sculptură, ateliere de meșteșugărit, muzică și voie bună peste tot.  

De la 18.00, pe scena din Piața Unirii a fost rândul muzicii clasice. Alexandru Tomescu, un mare violonist român, o vioară Stradivarius (cel mai bine conservat instrument dintre cele construite vreodată de celebrul Antonio Stradivari cu mai bine de 300 de ani în urmă, cu numele simbolic Stradivarius Elder-Voicu 1702), un pianist rus Eduard Kunz, un pian Yamaha au fost ingredientele unui moment de excepție, parte a turneului „Stradivarius Enescu Experience”. Pentru prima dată maestrul Tomescu a susținut un concert în aer liber cu celebra vioară și l-a dedicat muzicii lui George Enescu cu prilejul comemorării a 60 de ani de la trecerea în neființă a marelui compozitor. 




Piața Unirii a fost plină ochi, la poalele statuii lui Matei Corvin oamenii s-au bucurat de acest moment emoționant


în ciuda ploii care ne-a mai făcut mici surprize


Nu ești niciodată prea mic pentru muzică bună .....


Este evident, cred, că acestea sunt doar două dintre manifestările zilei, îmi este chiar imposibil să vorbesc despre toate sau să particip peste tot, deși mi-ar face plăcere să o fac. Până data viitoare, eu vă salut! :)






8 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. În realitate, parada a fost mai faină decât am reușit eu să o surprind în fotografii! :)

      Ștergere
  2. Domnu` Gigi: au fost mai scumpe biletele la marginea trotuarului? :p

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia acasă mi-am dat seama că nu am făcut o alegere bună pentru fotografii! Cred că „mai de aproape” era mai bine decât „mai de sus”! Data viitoare o să fiu mai pe fază .....

      Ștergere
  3. exact acum trei ani, pe 27-28 mai 2012 ne-am aflat în Cluj si am savurat spectacolele de strada. Amintir foarte frumoase am de atunci, chiar daca a fost frig si a plouat fara pauza! :)
    O duminica minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe marginea trotuarului e perfect în lipsa de altceva doar ca trebuie sa te plimbi...sa schimbi locul, unghiul. ..;)
    Un spectacol stradal plin de culoare văd eu acolo...;)

    RăspundețiȘtergere