luni, 4 mai 2015

Visul

Majorității copiilor, încă din fragedă pruncie, este zborul. Uimirea creată de păsările mecanice care plutesc lin pe aerul pe care ei nu pot să-l prindă în mâini este uriașă. Cândva, exista și un cântecel: „avion, cu motor/ia-mă și pe mine-n zbor/să mă fac aviator/să pun apă la motor!” Cu timpul, încet, încet, mirajul zborului este înțeles iar ce-i care îți urmează visul sunt puțini, din diverse motive. Printre aceștia din urmă, și eu ....

No bine, no! Și dacă avionul nu are motor, ce-i de făcut? Cum îi mai pui apă? Păi ....nu-i mai pui, iar el, avionul, devine în această situație un planor! Acesta a fost cuvântul de ordine de duminică, 3 mai, în ultima zi de vizitainHD: planor! Da, da! După ce programul ultimei zile a fost ținut secret, făcându-se referire la el ca la o surpriză, duminică ne-am îmbarcat în mașini, cu mic, cu mare, inclusiv cățel, și am mers la Aerodromul Săulești unde Aeroclubul Deva a organizat Ziua Porților Deschise, ca parte a evenimentului Serbările Devei, care s-a desfășurat în perioada 30 aprilie-3 mai.

La aerodrom, gazdele au organizat o expoziție statică de mici avioane și planoare, dar și de aeromodele. La o distanță considerabilă de clădirile administrative, în capătul pistei de decolări/aterizări, doritorii au avut ocazia să zboare cu planorul! WOW! Două planoare școală, cu două locuri, au fost puse la dispoziția amatorilor de senzații tari! Decolarea se realiza prin tragerea, de la sol, cu o coardă lungă de peste 1000 metri, antrenată de un motor puternic, apoi desprinderea și ZBORUL! Planarea cu planorul a fost cea mai tare experiență din viața mea, legată de blogging! Oricât m-aș strădui să descriu cele simțite, nu aș reuși nici pe departe să redau starea de bucurie și exaltare pe care am avut-o în minutele de zbor! Spunea cineva că zborul cu planorul este cel mai aproape de suflet, imită la perfecție zborul păsărilor, fără intervenții motorizate! Domnul Lucian a fost pilotul cu care am zburat și îi mulțumesc frumos, pe această cale, pentru minutele uimitoare petrecute împreună, la peste 300 metri deaupra solului!






Mulțumesc Tudor pentru fotografii! :)

Vizită în HD” 2015 este un eveniment organizat de Denisa şi Sebastian Bârgăuşi Călin Bobora. Proiectul este sponsorizat de Fermele AdoGourmetgift,AquaSaraHotel Sarmis DevaAeroclubul Deva şi este susţinut de Primăria Oraşului Simeria şi Primăria Oraşului Deva.




14 comentarii:

  1. O experienta ce trebuie traita in fiecare zi!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. SUPER! la mai multe zboruri! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Super-mega-fain! N-am zburat cu planorul pana acum. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu! A fost EXTRAORDINAR! O călătorie fantastică pe (în) cer! :)

      Ștergere
  4. Ce senzaţii trebuie să fi fost! Eu m-am urcat acum câţiva ani într-un elicopter (nu singura!) şi a fost supeeeeer!
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe când un salt cu parașuta? ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Încă nu m-am gândit, dar am învățat să nu spun niciodată .....niciodată!
      Mno, mi-a ieșit repetiția? :)

      Ștergere
  6. Pentru asta te invidiez! Nu sunt carcotasa de fel,dar sunt cateva probe pe care nu cred ca mai apuc sa le incerc.Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ieri am zărit și eu un aeroclub din întâmplare. Căutăm rapița și cand colo am zărit planorul tras de avion . Și mi-am propus sa merg. Sa merg sa pozez. Ca nu mă urc nici dacă merge cu mine actorul din " 50 shades of grey " ! ;)))

    RăspundețiȘtergere