joi, 27 ianuarie 2022

Zarvă

 Mare în fața blocului. Curios din fire, mă postez și eu la fereastră, cu scopul declarat de a afla ce și cum....  Accesul la punctul de colectare a gunoaielor se face pe o alee, construită la standarde vechi, comuniste aș încerca să spun (singura legătură cu comunismul este că a fost construită  cu aproximativ cincizeci de ani în urmă)... Ideea este că datorită numărului foarte mare de mașini existente este o adevărată aventură urbană să găsești un loc de parcare unde să nu stânjenești/încurci pe nimeni. 

Cineva de la un bloc vecin a dus la gunoi elemente de mobilier vechi, deși acest mod de a scăpa de lucruri voluminoase din viața ta nu este ok (chiar ușor ilegal). Pentru a ridica aceste deșeuri, a fost nevoie să vină o mașină mai mare, care, spre deosebire de cele care colectează deșeurile deja selectate de concitadini, nu avea loc de o mașină parcată pe aleea din discuția de mai sus. Șoferul de la firma de salubritate a anunțat această situție la dispecerat, de aici a fost anunțată poliția locală, care a chemat serviciul de ridicări și uite cum se aplică în viață (care bate filmul de cele mai multe ori) proverbul ,,unde dai și unde crapă".



Sub baghetele măiastre ale polițiștilor locali, cu participarea echipajului de pe mașina cea mai nesuferită din Cluj Napoca (o asemenea aventură te costă aproximativ o mie de lei), în câteva minute a fost eliberată aleea, astfel încât mobila veche să poată fi ridicată, cu o victimă colaterală care nu are nici în clin, nici în mânecă cu asta (posesorul golfului alb).



Cred că primul gând al păgubitului a fost/va fi ceva de genul ,,oare care dintre vecini nu a încăput de mașina mea?"




Din păcate, uneori, nu doar marțea sunt (trei) ceasuri rele.


În altă ordine de idei, cine a zis că persoanele care stau acasă prea mult sunt adevărate camere de supraveghere, mare dreptate a avut!

Voi ați avut surprize de acest gen? Cât de scumpă a fost  recuperarea mașinii?






8 comentarii:

  1. Bravo ție, că ai surprins și comentat aceste năravuri cu care ne confruntăm cu toții! În Seini (jud. Maramureș, dacă ar exista vreo îndoială), avem mai puține probleme de acest fel, dar nici nu le-aș putea imortaliza, la cât mă pricep eu cu telefonul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu există îndoieli, în ceea ce mă privește, unde anume este Seini. :)
      Toți cei care locuiesc în localități mai mici, mai puțin aglomerate, au acest mare avantaj, deloc de neglijat: pot parca ușor, nu pierd zeci de minute zilnic în ambuteiaje, etc.
      Nimeni nu s a născut învățat, așa că niciodată nu este prea târziu (mă refer la telefon)!

      Ștergere
  2. Sarmanul om cu masina luata...
    De-asta e bine sa lase un nr de telefon pe bord, undeva, cand parcheaza aiurea. L-ar fi sunat, probabil, cei de la salubritate sau vreun vecin. Da, stiu: nu sunt locuri de parcare, dar uite ca se intampla si de-astea... :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord, este posibil ca numărul de telefon lăsat la vedere să l fi salvat de cheltuiala de azi.

      Ștergere
  3. La noi spatiile de parcare de pe langa blocuri au fost numerotate de primarii. Cel putin prin raza mea vizuala. Chiar si cele care initial nu trebuiau date cuiva. Dar sunt fomisti rau!
    Nu merg chiar atat de mult sa vad astfel de faze. Vad ca te-a manat curiozitatea. Si ai scos si o postare interesanta.
    Dar parca era si semnul care interzice parcarea...

    Seara buna, Gigi!

    RăspundețiȘtergere
  4. În zonă sunt locuri de parcare marcate și plătite, dar insuficiente.... semnul de circulație a fost montat fix din motivul acesta: să se poată ajunge la punctele de colectare a gunoiului. Spații pentru parcare sunt puține, semne asemănătoare sunt peste tot, complicată situație....

    RăspundețiȘtergere