vineri, 20 decembrie 2013

Diminețile

                      Acestui decembrie sunt adesea tulburate de claxoanele disperate ale lucrătorilor de la serviciul de salubritate care acționează în zona mea. Drept recompensă că le plătim salariile, cei de la Rosal ne umplu de binețe liniștea matinală: datorită numărului uriaș de mașini în comparație cu locurile de parcare existente, căile de acces spre locurile unde se adună deșeurile sunt aproape blocate de mașini parcate, mai inspirat sau nu.
                      Nici nu știu dacă mai are importanță că acești lucrători sunt în majoritatea lor țigani, cert este faptul că au probleme serioase de educație, sau cel puțin referitor la ceea ce cred eu despre educație. Sunt nervos pe ei deoarece nu înțeleg  că pentru a-și face cu bine treaba, nu este suficient să tragă de manetele cu aer comprimat pentru a pune în funcțiune sirene, ca pe vapor..... Cel mai probabil șefii lor nu sunt interesați de modalități reale de îmbunătățire a calității serviciilor prestate către noi toți, pe bani mulți, zic eu. O posibilă soluție ar fi (ca gunoierii) să țină legătura cu mai marii lor și prin intermediul acestora să-i cheme pe cei de la poliția comunitară care să aplice sancțiuni celor parcați aiurea. Asta după ce, în prealabil, zona este împânzită cu anunțuri care să cuprindă orele între care se ridică gunoiul menajer. Să pretinzi tuturor să nu parcheze în apropierea tomberoanelor, în condițiile în care locurile de parcare sunt total insuficiente, doar pentru ca Rosalul să vină când are el chef să ridice gunoiul, este o reală prostie.
                       Culmea este faptul că deși claxonează prelung de ne strică ziua tuturor care locuim în preajmă, cei care parchează nu apar niciodată pentru a-și muta mașinile. Țiganii trag de tomberoane cu zecile de metri, înjură și le urează sărbători fericite tuturor, după care pleacă la un bloc vecin pentru a lua totul de la capăt!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu