luni, 16 decembrie 2013

Vânătoarea

                     Sau în original ,,The Hunt'' este filmul pe care l-am văzut duminică seara,(8 decembrie), în premieră la HBO. Un film extraordinar, care îți taie răsuflarea. O drama care a impresionat juriul de la Cannes în 2012, care juriu a decernat premiul Cel mai bun actor lui Mads Mikkelsen, care joacă în rolul  principal. Pelicula are și alte patru premii și nouă nominalizări la competiții de film din 2012 și 2013.

 
 
                         În viață este important să fii echilibrat și să dai dovadă de rațiune, să nu fii orbit de sentimente (sau resentimente). La nivel de teorie lucrurile stau bine, dar filmul ne prezintă cum poți ajunge din vânător, vânat, construind un cerc al narațiunii în jurul existenței unui bărbat de 42 de ani, divorțat, care lucrează la o grădiniță. Aproape toate relațiile sale cu societatea în care trăiește sunt fundamental schimbate în urma unei minciuni a unei fetițe cum că a fost abuzată. Orbiți de monstruozitatea unei asemenea fapte, tot ceea ce a existat în viața lor a fost șters cu un mare burete și, chiar dacă poliția intervine și face lumină, sâmburele îndoielii odată răsădit, va rămâne acolo, în gândurile tuturor, mai cu seama a celor care sunt deja părinți.

                         Și pentru că suntem în preajma sărbătorilor de iarnă, Crăciunul joacă un rol important în restabilirea normalității. Spiritul acestei sărbători ajută la reglarea, în bine, a socotelilor tuturor celor implicați în poveste.

 
                 
                           Subiectul este răscolitor și deosebit de sensibil. Bine realizat, filmul te prinde în tumultul gândurilor unui om nedreptățit de către toți și în imposibilitatea de a șterge cu totul impresiile total eronate ale celor din jurul său! Vă recomand tuturor să vedeți acest film, nu de alta, dar impresia pe care o au ceilalți despre noi este legată uneori de împrejurări nu tocmai fericite.
 
                            Sursă foto.
                        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu