marți, 7 octombrie 2014

Plămânii

Verzi din fața blocului nu par să se simtă prea bine și sunt foarte necăjit din această cauză.



Nu știu ce s-a întâmplat, dar în mod sigur tuia din imagine a apucat pe calea uscării. Suntem înconjurați (noi, cei ce stăm la bloc!) de betoane și asfalt, iar când o oază verde are de suferit, tristețea este pe primul loc, cel puțin în ceea ce mă privește. 




E posibil să sune aiurea, dar crede cineva că ar mai fi ceva de făcut? 



Știu că azi sunt trei ceasuri rele, doar e marți, dar tot ce îmi doresc este să aflu că ar mai fi un remediu pentru a scăpa acești copaci de uscăciune....așa că dacă aveți vreo soluție, dași-mi de știre mai jos, la comentarii, vă rog! 






11 comentarii:

  1. Daca ar exista o solutie pe termen lung nu s-ar mai usca niciun copac...

    RăspundețiȘtergere
  2. din pacate nu ma pricep si nici nu stiu catre cine sa te indrept...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vad ca deja Carmen a incercat sa-ti dea o mana de ajutor, sper sa-ti fie de folos ce ti-a spus ea...
      am trecut ca sa-ti las un link, este vorba de o blogerita pasionata de gradinarit, ea locuieste in Grecia, are o gradina spectaculoasa si stie foarte multe despre plante, legume, flori...
      daca vrei o poti aborda ca sa-i ceri sfatul :)

      http://jurnaldegradina.blogspot.ro

      Ștergere
    2. I-am scris câteva rânduri Danei, să vedem ce răspuns primesc! Încă o dată, îți mulțumesc pentru amabilitatea de care ai dat dovadă! :)

      Ștergere
    3. cu drag si nu e cazul sa fii atat de protocolar :))

      Ștergere
  3. Probabil a fost o vara caniculara si cineva a uitat sa o ude... Exista saruri speciale la magazinele de gradinarit, care sa o revigureze. Apoi, trebuie tunsa in mod regulat, pentru ca ramurile ce stau inghesuite si nu vad soarele se usuca. Se tunde usor toamna, in septembrie sau inceputul lui octombrie si primavara tarziu. De salvat, se poate salva cu siguranta. Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Principala problemă este cea cu văzutul soarelui ... e cam mare înghesuiala acolo, în micul spațiu verde de lângă un loc de joacă ...... destul de mulți arbori, ajunși acum la maturitate, pe o suprafață relativ mică. Mulțumesc! :)

      Ștergere
  4. cu siguranta se poate salva! cauta pe net.....gasesti solutii!
    chiar e pacat!

    RăspundețiȘtergere