marți, 28 octombrie 2014

Telefonul

Mobil este mijlocul de comunicație care, în situații în care ești ...slab de minte, provoacă situații pe care le scapi cu mare grație de sub control. Un amic mi-a povestit o întâmplare care dovedește, încă o dată, că viața bate filmul! :))


O soție își sună soțul și îi spune printre altele, că mașina finilor este lovită și parcată în fața blocului. Îngrijorată sau nu, a pus întrebarea: oare ce s-a întâmplat? Lasă că aflu eu imediat și te sun, zice omul nostru! Finul (verișor în același timp!) este cu serviciul în București. Fina este în Cluj, mașina este pe locul de parcare, în fața blocului, în Cluj. No bine, no! Nașul își sună finul și îl întreabă, cu un aer de inocență, ce s-a întâmplat cu mașina de este lovită? Finul pare să nu știe nimic ....exact ca în reclama aceea cu doamna care a scăpat mașina în râu și îi spune soțului, la telefon, că este cu mașina la spălat! :)) Păi cum este lovită, de unde știi tu? Păi mi-a spus Adi, vecinul tău, aruncă nașul vina, la întâmplare ..... Finul se accelerează, departe de casă fiind și (probabil) îngrijorat, își sună soția și cere explicații. Discuția alunecă întro ceartă, de la ascunderea accidentului până la „să faci mașina până vin acasă!” fiind atinse toate capitolele! Dar, tu de unde știi? Păi m-a sunat nașul și mi-a zis că lui i-a spus Adi, vecinul nostru, că mașina estre lovită în fața blocului!

Șoferița, care a avut neșansa să-și lovească mașina, se duce la ușa vecinului cu o falcă în cer și una în pământ și-l face cu ou și oțet, cu mult înainte să priceapă omul despre ce este vorba. Deși susține că el 1) nici n-a observat că mașina este lovită și 2) nu a vorbit cu nașul la telefon, nu scapă din gura vecinei cu una, cu două. Ce credeți voi că urmează? Evident că Adi îl sună pe cel care a declanșat circul și îl întreabă cum se face că le-a spus vecinilor că a vorbit cu el la telefon despre mașina accidentată? Răspunsul a pus capac întregii situații: „dă-le pace, că ăștia-s proști, habar n-au ce vorbesc!” 

Incredibil! Dacă nu ar fi existat telefonul mobil, tot acest vârtej al situațiilor imposibile nu ar fi avut loc, așa-i? Îți dai seama că de fiecare când te sună cineva, poți să ai parte de o surpriză? Diabolică invenție! Zic. Despre oameni, orice comentariu este de prisos. Sau nu? Tu ce părere ai?

6 comentarii: