marți, 3 martie 2015

Anunțul

Care mi-a atras atenția în week-end-ul trecut sună cam așa: „Dă-mi un leu, te rog! Ca să construim un spital pentru copii.” Poftim? Ție cum ți se pare? Habar n-am dacă se cuvine să spun că este un proiect cu totul nebunesc, dacă sensul cuvântului nebunesc poate fi acela de îndrăzneț, curajos, nemaiîntâlnit, cu totul ieșit din tipare ..... În spatele acestor cuvinte se găsește un tânăr din București, tată și blogger. Nu-l cunosc, dar ideea mi se pare excelentă și mi-am propus să o mediatizez, ceea ce și fac cu ajutorul acestor rânduri.



Sunt primul care spune că nu știu dacă o să facă spitalul sau nu, dar în condițiile în care, spre exemplu, un pachet de țigări costă cel puțin 15 lei, să-i trimit acestui temerar 1 leu mi se pare mai mult decât acceptabil.
„Pentru construirea acestui spital de oncologie și hematologie pediatrică avem nevoie de 80.000.000 de lei. Nu, nu am înnebunit și nici nu este o glumă proastă. Să vă explic: dacă fiecare român care trăiește în această țară ar dona 1 leu o dată la 9 luni, am strânge această sumă în trei ani. Adică exact ceea ce ne-am propus și noi.” a declarat Alex. (sursă)  Cum care Alex?  Alex Zamfir, bucureșteanul care, alături de alți zece prieteni, s-a gândit să realizeze proiectul vieții lui, despre care eu am citit pe blogul său. Eu însumi cred în idei și în fapte bune. Sunt bucuros când aud că mai există persoane care doresc să facă fapte bune, drept pentru care scriu despre acest proiect îndrăzneț și care pare a fi o mare provocare. Îmi asum riscul de a stârni neîncredere pe ici, pe colo, în rândul cititorilor mei, dar așa sunt eu: dacă îmi place ceva, aleg să mă implic. Dacă doriți să aflați mai multe amănunte, vă invit să le citiți fie pe blogul lui Alex, fie aici, în acest articol din ziarul Adevărul. Să auzim de bine! :)









10 comentarii:

  1. Nu reuseste BOR sa termine o Catedrala a Mantuirii Neamului cu bani din donatii, intr-o tara in care se inaugureaza biserici chiar si 15 intr-o localitate, iar ideea unui spital privat construit exclusiv din donatii ale fiecarui roman este tot asa ca si proiectul canalului Dunare - Bucuresti: frumoasa si de transmis din generatie in generatie (proiectul canalului dateaza din anul 1881).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. No bine, no, dar, totuși, tu ce faci cu mărunțișul pe care îl primești rest la cumpărături?

      Ștergere
  2. daca a existat "dati 1leu pentru Ateneu" si a avut sorti de izbanda, de ce nu ar reusi el?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inițial am vrut să scriu articolul pornind de la acest leu pentru Ateneu despre care a auzit multă lume, apoi am zis că nu este cazul să fac asemenea asemănări, pentru a nu zgândări orgoliul cuiva. Oricum, mi se pare o idee foarte, foarte faină! :)

      Ștergere
  3. sunt atâtia milionari (in euro) în România! daca fiecare ar da macar 100 de euro, proiectul s-ar demara... Dar lumea în care traim este departe de a fi ideala!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În schimb, putem încerca noi, ceilalți, cu puținul avut la dispoziție ..... leu cu leu se face spitalul, nu?

      Ștergere
  4. o idee superba! si da, dupa calcule nu ar fi greu de realizat...
    problema intervine cand socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ...
    multa bafta sa fie!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să fie! Sincer, eu sper ca socoteliule să se potrivească! :)

      Ștergere
  5. neaparat trebuie sa aveti un jurist care sa va indrume pt toate formalitatile necesare astfel incat toate demersurile si strangerea banilor sa fie legale...voi merge peste o saptamana la banca sa fac si eu o donatie...va voi urmari cu interes...succes

    RăspundețiȘtergere