marți, 24 martie 2015

Rușine

Mare, mon cher! În Clujul anului 2015, pe după blocuri, unii țin neapărat să ne aducă la realitatea urâtă a lipsei de educație. Regret să spun asta, dar educația este capitolul la care românii, în general, ca nație, stau cel mai rău. Mai rău ca la ...autostrăzi, spre exemplu! În zorii unei zile faine de primăvară, te apucă ....nervii și greața când vezi așa ceva, lângă blocul tău din prea curatul (?) cartier Mănăștur:


Și pentru ca alte zone să nu rămână cumva mai prejos, pe malul Someșului, altă priveliște mirifică:


Cred că nu mai am nimic de adăugat .....:(


15 comentarii:

  1. sunt de acord cu tine, toate relele de aici vin...
    educatia, lipsa ei mai exact, nu face decat sa ne aduca in fata ochilor astfel de spectacole, deloc singulare...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca la noi, la romani! Pana nu ne lasam cuprinsi de "jegul mioritic", nu ne simtim bine. Tare greu cu educatia asta, adica cu... lipsa ei!

    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Partea neplăcută este obiceiurile proaste se prind repede ...

      Ștergere
  3. Gunoiul din prima imagine este pe spatiul asociatiei de proprietari... ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună observație, dar mă îndoiesc de relevanța ei. Indiferent cine este nemernicul care a făcut asta, nu există „locatar de serviciu pe asociație” care verifică împrejmuirile și curățenia din jurul blocului .....

      Ștergere
  4. ooooh! Trist ca exista asemenea cazuri! Dar... nu doar la români se întâmpla, însa doar la români nu se iau masuri! Am vazut la televizor la noi ca exista o asa numita meserie "detectiv de gunoi". In momentul in care este depistat un morman de gunoi, acesti detectivi cauta cele mai mici indicii care pot dezvalui numele nesimtitului care a aruncat gunoiul pe locuri publice. Mai mult de 75% din cazuri au fost solutionate si vinovatii nu doar ca au platit amenzi usturatoare, au trebuit sa presteze (fara plata) si un anumit numar de ore pentru îngrijirea si înfrumusetarea orasului. Sunt sigura ca acestia nu vor mai arunca în viata lor nici macar un bilet de autobuz pe lânga cosul de gunoi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. .... la cât de coruptă este viața noastră, probabil că vinovații ar primi doar avertismente în România! :(

      Ștergere
    2. Munca in folosul comunitatii, oare cand voi vedea si eu asa ceva la noi... Asa s-ar corecta nesimtirea, ca educati au fost la un moment dat, dar nu vor...

      Ștergere
  5. Peste tot e la fel.Daca nu sunt arsi la buzunare,romanii sunt tare comozi,sa zic.Ar trebui ca legea sa fie respectata de ambele parti.

    RăspundețiȘtergere