miercuri, 21 august 2013

Tinerii

                                Din România sunt , din păcate , asociaţi destul de des cu un eşec masiv la examenul de bacalaureat şi eu consider că acest lucru ar trebui să înceteze şi pentru asta sunt dispus să fac primul pas : promovarea unor ,,poveşti" de succes ale minţilor româneşti .
                                Încet , încet , tot mai mulţi spun şi în tot mai multe locuri se vorbeşte despre succesele compatrioţilor noştri în IT , un domeniu de mare viitor în care suntem din ce în ce mai bine reprezentaţi . Doi clujeni , pe numele lor Mihai Motocu şi Flaviu Rus au creat un produs de stocare a datelor extrem de valoroase , care este în măsură să revoluţioneze acest segment de piaţă .
                                 ZenithSecure, divizia Agilio se orientează spre inovaţie şi noutate. Inventăm produse noi,oferim consultanţă, testare, dezvoltare de soft, în principiu le facem pe toate .


                                 Mihai şi Flaviu sunt cei care au ,, fost inspiraţi de metoda dezvoltată de Guvernul Statelor Unite ale Americii în accesarea codurilor pentru lansarea rachetelor nucleare. Pentru o astfel de lansare, e necesar ca mai multe coduri să fie introduse în acelaşi timp de către preşedintele şi secretarul apărării SUA. Astfel, ne-a venit ideea acestui produs nou care să poată fi implementat rapid şi utilizat de aproape oricine. Ce am construit este, practic, o bază de date care partajează datele pe mai multe servere, această tehnică fiind cunoscută ca “secret sharing – partajarea secretului”. Pe lângă această arhitectură inovatoare de stocare a datelor, utilizăm metode avansate de securitate, precum folosirea sistemelor de operare diferite cât şi a mediilor de rulare a aplicaţiei (runtime environment) de pe fiecare nod de programare a datelor.” No , ce ziceţi ? Interesant , nu ?
                                   Pe lângă mândria că unii de-ai noştri au găsit asemenea soluţii , ar mai fi câte ceva de făcut : spre exemplu , invit pe toţi cei care sunt în măsură să ia decizii în companiile româneşti (şi nu numai) să ia în considerare acest mod de a-şi proteja datele importante ale afacerilor .


                                    Sursă informaţii .   Sursă foto .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu