vineri, 9 august 2013

Fotbalistul

                     De succes se poate caracteriza , într-un mod răutăcios , evident , astfel : bine educat , bine crescut , o părere despre sine situată la cote înalte , superioritate , atitudine generală gen ,, cine mi-s io !" , ..... , cred că şi o parte din voi ar mai putea adăuga câte ceva . Întotdeauna m-am amuzat copios la comentariile puţinelor meciuri pe care le-am urmărit : joc inteligent , x dă dovadă de caracter , respect pentru ... , etc. Serios ?
                     Joi dimineaţă (08.08.2013) am văzut o secvenţă la ştiri  în care un fotbalist (cunoscut probabil) protesta zgomotos la aeroport pentru simplu motiv că bagajul său era mai greu şi trebuia să plătească ceva în plus :
                     - ,,.... reprezentăm România şi voi ne ţineţi aici la coadă ca pe nişte fraieri ... " , zicea tipul printre altele .
                     Poftim ? Domnu' fotbalist ! Ascultă aici : dacă mai multe persoane ajung în acelaşi loc şi au de rezolvat aceeaşi problemă , este de la sine înţeles că ordinea firească este cea a sosirii şi asta nu înseamnă nicidecum că sunt fraieri ! Sau poate pentru voi , cei cu caracter .....
                     Pe de altă parte , sunt absolut convins că nu meritaţi , mai mult , nu v-a ales nimeni să reprezentaţi România ! Un grup de oameni care provin tot din rândurile unor foşti fotbalişti (sic!) nu au dreptul (moral cel puţin) să vă aleagă pe voi să ne reprezentaţi pe noi toţi ! Eu , de exemplu , nu mă simt reprezentat de tine !Pentru că România suntem noi toţi , nu doar voi , care în paranteză fie spus , nu sunteţi în stare să faceţi mari isprăvi în competiţiile la care participaţi !
                      Nu în ultimul rând , regulile trebuiesc respectate de toţi , fără excepţii ! Nu sunt de părere că ar trebui să cădem pe spate la apariţia voastră şi să vă facem loc ! Mai multă modestie şi rezultate mai bune nu v-ar strica ! Şi lăsaţi-ne pe noi să vă lăudăm , nu ne-o luaţi voi înainte ! Deşi pare greu de crezut , nu chiar toţi visăm să-i luăm locul lui Mutu !
                        
                     
           

Un comentariu:

  1. "Mândria, un rău caracter şi lipsa de bun simţ sunt cele trei mari izvoare ale proastelor maniere." Jonathan Swift

    RăspundețiȘtergere