joi, 23 octombrie 2014

Ediția

A III-a a salonului de carte Bookfest a avut loc în orașul meu, în week-end-ul 16-19 octombrie, la Cazinoul din Parcul Central



unde, cu mare greutate, am ajuns și eu, cu trotineta, după cum se poate observa din fotografia de mai sus! :))
Am glumit în ceea ce privește mijlocul de transport .....

Sunt bucuros să constat că lucrurile bune devin tradiționale deja și se repetă în fiecare an, cu și mai multă forță, cu oferte din ce în ce mai variate. Numărul vizitatorilor este în creștere, sper că au fost făcute și vânzări de către reprezentanții editurilor, care s-au pregătit corespunzător, cu cărți de toate tipurile/genurile.













Personal nu am cumpărat nicio carte din simplul motiv că .....dincolo era mai ieftin! :)) Lăsând gluma deoparte, cărțile nu au fost deloc ieftine, în ciuda faptului că fiecare stand a avut propriile reduceri. Din păcate, cartea este scumpă în țara mea datorită puterii reduse de cumpărare a celei mai mari părți a populației. Gluma de mai sus am scris-o ....la modul serios, în sensul că online este mai ieftin! Celebrele de acum elefantpunctro sau librispunctro (și nu numai!), ca să dau doar două exemple, au prețuri mai prietenoase cu buzunarul clienților, ca să mă exprim într-un mod elegant.

Nu au lipsit standurile cu muzică. Mirosul plăcut al cafelei învăluia vizitatorii, îmbiindu-i la o cafeluță la ibric, făcută în nisip încins!




Un gând bun le trimit organizatorilor și îi îndemn să nu uite de Cluj nici anul următor, deoarece sper că nu au fost prea mulți vizitatori care să fi făcut ...doar fotografii! :) 
Nu, nu dau nume!












14 comentarii:

  1. cartea pe suport de hartie nu are egal chiar daca acum exista alte modalitati prin care poti lectura o carte, le folosesc si eu dar, recunosc, prefer sa tin o carte in mana si evident, o cafea alaturi chiar e de dorit :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Întru totul de acord: cartea tipărită a avut și va avea întotdeauna un farmec aparte! :)

      Ștergere
    2. imi place cladirea Cazinoului, este fermecatoare :)

      Ștergere
    3. A fost restaurată în întregime cu un an sau doi în urmă și se vede asta! :)

      Ștergere
  2. E ceva sa te plimbi cu trotineta, daca ne-ai instigat mi-am imaginat. :))
    Si o cafea, si o carte, iar eu nu beau cafea, dar am gustat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iubesc sa simt cartea cu mainile, sa intorc paginile cu degetul, sa citesc un volum - din hartie, sa il asez pe raftul bibliotecii si sa-i mangai cu privirea copertile, daca mi-a placut ce a continut.
    Frumoasa atmosfera pe care ai descris-o in fotografii si cuvinte.
    Cat despre cafea... wow! Acum mai bine de 20 de ani am baut in Istanbul cafea facuta la nisip si savoarea ei ma urmareste inca si azi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cartea tipărită nu are înlocuitor, din multe puncte de vedere! Mulțumesc pentru aprecieri!

      Ștergere
  4. ce momente frumose...
    lecturi si cafea la nisip...:))
    as spune: perfect!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cartea mai e cum mai e (cu reducere, scumpa), dar atmosfera... si locul de desfasurare... super! In Bucuresti este acelasi rece Romexpo.
    Asa cum ziceau vizitatorii tai mai sus, si eu iubesc cartea tiparita. Nu ratez vreo ocazie sa colind librariile, cgiar daca nu achizitionez nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt bucuros că am reușit să vorbesc despre/să prezint încă un loc fain din Cluj! :)

      Ștergere