joi, 30 octombrie 2014

Proiectele

Și planurile de viitor ale unora dintre noi au nevoie de susținere pentru a se realiza. Lumea virtuală este mediul perfect pentru a pune în legătură oameni care rezonează la aceleași idei, valori .... Tot răsfoind încoace și-ncolo, am găsit o pagină interesantă: CreștemIdei.ro. Aici este locul unde, dacă ai o idee genială, poți cere ajutorul celorlalți pentru a o pune în practică. Și susținătorii sunt tratați corespunzător, cu mici recompense și afișarea la panoul de onoare. Așa-i că este o inițiativă foarte faină?


No bine, no! Printre proiectele pe care le-am găsit la adresa mai sus menționată, am găsit unul care mi se pare foarte interesant: Convergent.



 „Convergent” este o serie de romane ce depășește granițele unei creații convenționale, bazându-se pe un nou fel de a spune o poveste. Fiecare roman din această serie poate fi autonom însă, ca niște piese de puzzle, aceste romane se îmbină formând împreună o imagine de ansamblu ce spune o poveste mai amplă. Proiectul acesta are posibilitatea de a schimba fața literaturii române, propunând un nou fel de narațiune ce se folosește de mai multe mijloace de expresie.


„Convergent” este un proiect la care Oana și Maria Heller lucrează împreună. Romanele din această serie se succed în zig-zag între cele două scriitoare: un roman de Oana Heller fiind urmat de unul de Maria Heller și tot așa. Pe lângă seria de romane, proiectul „Convergent” include în aceași fir narativ mai multe povești ce se conturează în forma unor benzi desenate. (sursă informații)

Știu că nu este chiar în regulă ( și deloc recomandat!) să faci copy/paste, dar o să îndrăznesc o scuză: credeți că aș fi fost în stare să descriu mai bine proiectul decât inițiatorul său?  Ideea mi se pare atât de faină, încât mă alătur ei prin modesta mea mediatizare a proiectului și a modului în care, oameni inimoși, pot pune umărul la ducerea la bun sfârșit a acestui ...vis! Cum? Foarte simplu: primul roman a fost deja tipărit, dar pentru tipărirea celu de-al doilea, „Fața în palme”, este nevoie de suma de 7000 lei, din care există deja 1280. Orice persoană care este interesată să sprijine apariția celei de-a doua cărți poate dona o sumă de bani, în schimbul căreia primește mici recompense, de la un semn de carte handmade realizat de Oana și Maria (pentru 20 lei), o carte „Fața în palme” semnat de autoare (pentru 60 lei) ...... Toate detaliile le găsiți la un click distanță, aici.
Prima carte din serie, „La început a fost minciuna” se poate cumpăra online de pe elefantpunctro. Acestea fiind spuse/scrise, urmează întrebarea: cine se alătură proiectului mai sus prezentat?

Update ( ora 16.30): Din fericire păcate, la librăria online mai sus precizată, stocul este epuizat și nici nu va fi refăcut anul acesta. Am primit această precizare de la autoare și m-am gândit că este în regulă să vă anunț și eu, la rândul meu. :)





















12 comentarii:

  1. Foarte interesant proiect! Romane in zig-zag, n-am mai auzit de o asemenea idee faina.
    O zi buna! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu, până acum! Tocmai pentru că mi s-a părut o idee excelentă și un pic altfel, am ales să încerc modesta mea mediatizare a proiectului, un ajutor este binevenit, nu? :))

      Ștergere
  2. foarte frumos! un pic de ajutor de aici, un pic de acolo si visul se poate implini...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte intetesante proiecte!
    zi faina!

    RăspundețiȘtergere