duminică, 5 octombrie 2014

SkyRun

Este numele unui maraton de alergare pe scări, anul acesta la a doua ediție, găzduit de Sky Tower, cea mai înaltă clădire din România!


În această lume alertă, unde cu toții ne grăbim, uneori duminica este o zi de repaus. Profit de ocazie și vă propun azi un subiect sensibil: Fundația HOSPICE Casa Speranței. Sunt convins că fiecare dintre noi avem un cunoscut care este bolnav de o boală incurabilă, sau are pe cineva în familie în această situație, sau a pierdut deja pe cineva drag din cauza unei boli fără leac, sau are un cunoscut care are pe cineva într-una dintre situațiile mai sus amintite. De acord, nu este un subiect vesel, dar face parte din viață. Se spune că duminica suntem mai buni, așa că voi folosi această zi să vă spun că există o fundație care asigură servicii de îngrijire paliativă pentru bolnavii incurabili.

„Serviciile HOSPICE sunt gratuite pentru toti beneficiarii. Fondurile necesare funcționării serviciilor de îngrijire paliativă provin din proiecte internaționale, sponsorizări, evenimente de caritate, de la partenerii britanici, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (în 2013 fondurile CAS au reprezentat 15,10% din costurile serviciilor HOSPICE), Consiliul Județean Brașov, Consiliul Local Brașov și de la contribuabilii care direcționează 2% din impozitul pe profit.”  

Ce înseamnă îngrijirea paliativă pentru bolnavii incurabili? 
Pentru bolnavii incurabili, îngrijirea paliativă înseamnă creșterea calității vieții. Cu toate că boala nu mai răspunde la tratament, starea bolnavului poate fi ameliorată prin controlul simptomelor supărătoare, alinarea durerii, consiliere psihologică (de care pot beneficia și membrii familiei), servicii de asistență socială (pentru obținerea drepturilor legale și pentru familiile care se confruntă cu greutăți materiale) sau consiliere spirituală din partea preoților, țn funcție de opțiunea și confesiunea religioasă a fiecăruia. În plus, în îngrijirea paliativă, bolnavul este cel mai important, drept pentru care nicio decizie medicală nu se ia fără consimțământul sau/și numai după ce a fost informat cu privire la tot ceea ce presupune decizia respectivă. Îngrijirea paliativă poate fi acordată în paralel cu tratamentul prescris de medicul specialist.” 

„Pe 25 octombrieRaiffeisen Property Internationalsmartatletic și Fundatia HOSPICE Casa Sperantei, alături de prietenii și susținătorii mișcării dau startul unei noi ediții deosebite de Sky Run:
  • veți fi spectatorii și susținătorii unei premiere naționale: prietenul nostru (organizator, alergător, blogger) – Gabi Solomon – va face un maraton de 24 de ore de alergare pe scări;
  • cursa contratimp, de alergare, pe scări, în cea mai inaltă clădire din România - Sky Tower34 de etaje, 680 de trepte, 119 metri ascensiune;
  • o cursă în care fiecare dintre voi, cei care veți participa, veți contribui la dotarea și funcționarea spitalului HOSPICE, unitatea cu paturi construită in Parcul Plumbuita; taxele de participare reprezinta donații 100% pentru îndeplinirea acestui obiectiv social de importanță deosebită; beneficiarii sunt adulți cu cancer în stadii avansate și copii cu diagnostic limitativ de viață, care au nevoie de servicii medicale specializate de îngrijire paliativă;
  • un bun prilej de a ne întâlni, de a ne strânge mâinile, de a ne bucura de priveliștea Bucureștiului văzut din cel mai înalt punct.”
Sursă.




Îmi cer scuze pentru faptul că am folosit în articolul meu texte preluate din altă parte, dar consider că sunt atât de bine legate și formulate, încât cred că mi-ar fi imposibil să scriu ceva mai bun despre acest subiect. Vă invit pe toți cei care rezonați cu acest subiect și sunteți disponibili să vă înscrieți în această competiție, în acest fel reușind să dați o mână de ajutor în dotarea și funcționarea spitalului HOSPICE! Sau să duceți mai departe vorba despre eveniment .....


Știați că …
  • mai mult de 5,000 de oameni mor de cancer în fiecare an în București?
  • în țară doar 5% din bolnavii de cancer beneficiază de îngrijiri paliative?
  • potrivit Organizatiei Mondiale a Sănătății, Bucureștiul are nevoie de un număr de 230 de paturi dedicate îngrijirii paliative?







16 comentarii:

  1. O idee foarte faină, într-un scop atât de nobil. Din păcate, în România, bolnavii de boli incurabile sunt trataţi ca nişte... "condamnaţi"... Cu astfel de iniţiative, poate se mai schimbă câte ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A întinde o mână celor aflați în dificultate este un gest de mare omenie!

      Ștergere
  2. de multe ori lucrurile stau asa cum spune Alex dar eu am speranta daca nu siguranta ca lucrurile se vor schimba si datorita unor astfel de evenimente...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu sper întro schimbare și din acest motiv am ales să mediatizez, după puterile mele, evenimentul!

      Ștergere
  3. ...se aduna de peste tot. 17.000.000 de oameni mor anual din cauza inimii. Peste 10 ani, cifra se va dubla.
    Morala: alcoolul, tutunul, obezitatea, stresul si lipsa miscarii sunt factori declansatori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aviz fumătorilor, să zicem, care cu greu pot accepta că și ei se pot îmbolnăvi cu ajutorul țigărilor de fiecare zi! :(

      Ștergere
    2. dadada, de parca eu nu as sti...
      trebuie voi sa-mi mai amintiti...offfff! da masina, masina ati spalat-o azi? :)
      radem , glumim insa initiativa e laudabila!

      Ștergere
    3. Tot ai treabă cu mașina! :)) No bine, no, dacă m-ai provocat, îți spun: azi, 5 octombrie, se fac fix nouă ani de când actuala mașina este în proprietatea mea, ca să zic așa! Da, știu, dincolo, dincolo era mai ieftin! :)) Bărbații ăștia!

      Ștergere
  4. În orasul meu - Augsburg, acest gen de competitie sportiva se desfasoara anual si a ajuns la editia 26! Cu ocazia Zilei Unității Germane, pe 3 octombrie, are loc concursul de alergare pe scari în turnul Perlachturm. Sunt 261 scari si o diferenta de înaltime de 70 metri, este asa numita "cursa scurta". Aici a fost stabilit si un record mondial: 47,28 secunde! ( Roland Wegner).
    Tot în orasul meu, de trei ani se mai organizeaza o competitie, pe 25 septembrie - o alergare într-un bloc-turn (Lechhauser Lech), unde sunt 335 scari si o diferenta de înaltime de 50 metri.
    La noi însa aceste competitii nu aduna fonduri, ci au scop pur-sportiv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dincolo de întrecerea sportivă, o strângere de fonduri în scopul ajutorării celor aflați în mare nevoie este un lucru benefic, zic eu.

      Ștergere
    2. te rog nu intrepreta gresit... nu am spus ca nu este un lucru benefic, eu am spus ca la noi in oras nu se aduna niciun fel de fonduri cu ocazia acestor competitii.

      Ștergere
    3. :)) Nici nu m-am gândit că ideea ta a fost să transmită ...o mică înțepătură!

      Ștergere
    4. nu am nici cea mai mica intentie de a supara sau jigni pe cineva! pe acele bloguri care prezinta articole cu subiecte care m-ar deranja sau care-mi displac, nu comentez.. Las pe fiecare sa traiasca asa cum doreste :)) Blogosfera e mare!

      Ștergere
    5. În ceea ce mă privește, totul este în regulă! :)

      Ștergere
  5. Nu ştiam de competiţia aceasta..., dar multe se întâmplă în oraş fără să ştiu eu :)

    RăspundețiȘtergere