sâmbătă, 27 decembrie 2014

Deosebirea

Esențială dintre om și animal este rațiunea. Cu toate acestea există persoane care prin faptele lor ar îngrozi și animalele, dacă acestea ar avea capacitatea să înțeleagă anumite fapte .....
După cum probabil ați aflat și voi, un nemernic și-a abandonat copilul pe o bancă într-un parc, în pragul Crăciunului. L-a mințit că trebuie să vină o domană să se întâlnescă cu el, să stea cuminte și să aștepte. Gunoiul uman a transformat zicala conform căreia viața bate filmul întro realitate care pe mine m-a impresionat și aproape că nu-mi găsesc cuvintele pentru a vă scrie despre indignarea care m-a curpins la citirea acestei întâmplări .....


Micuțul a venit pe lume, cel mai probabil, ca o consecință a lipsei de educație a părinților săi. A fost abandonat de mamă pe la trei ani și a avut șansa să fie dat în asistență maternală, să nu rămână la casa copilului. După mai bine de șapte ani, un individ de cea mai joasă speță, care întâmplător este și tatăl său (biologic vorbind!) i-a pregătit o mare surpriză de Crăciun: l-a luat de la familia care l-a îngrijit și l-a făcut să viseze la o nouă familie, în altă țară.... numai că actuala consoartă a jegului uman se pare că nu a apreciat ca atare gestul concubinului și după doar trei săptămâni i-a făcut bocceaua copilului și l-a trimis înapoi. 

Ideea îngrozitoare de a-l abandona pe o bancă în parc a fost dublată de un plan crâncen: cretinul a mers la Centrul de Minori din oraș și le-a povestit angajaților că în parc este un copil care nu se mai înțelege cu părinții, apoi a spălat putina. Fapte de tată în ajun de Crăciun! No bine, no! Spuneți și voi ce ați fi în stare să-i faceți unui asemenea om? Habar n-am dacă legea va fi aplicată în această situație și ce sancțiuni prevede pentru asemenea fapte, dar eu .....i-aș tăia mâna de la cot, mâna care l-a dus pe copil în Italia, mâna care l-a adus înapoi, în Bârlad și l-a așezat pe o bancă într-un parc. Sau i-aș coase gura cu care i-a spus povești frumoase și mai apoi altele, mincinoase, propriului copil..... așa aș fi sigur că nu va mai putea vreodată minți pe cineva ....


20 de comentarii:

 1. ...relatarea nu este singulara in contextul in care bulevardul prostiei este tot timpul aglomerat, iar familiile dezorganizate sau dincolo de limita saraciei sunt pe o panta ascendenta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De acord cu conjunctura, dar nemernicul ăla tot ar trebui pedepsit!

   Ștergere
 2. ... cât de trist! câta nedreptate pe lumea asta!...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. .... și mai se spune că toți ne-am născut egali! Oare?

   Ștergere
 3. Când a fost dreptate? nici nu va fi. Multă sănătate

  RăspundețiȘtergere

 4. Turburătoare povestea. Din păcate sunt zeci de astfel de poveşti cu copii condamnaţi să trăiască în tristeţe, fără să cunoască iubirea părintească şi sărăcie.
  Referitor la întrebarea dumneavoastră. Cred că nici cea mai dură pedeapsă nu poate schimba constiinţa unui om; nici cel mai mare înţelept al lumii, nu poate schimba mentalitatea unui om şi nici cel mai mare foc din lumea nu poate topi gheaţa din sufletul acestui monstru, numit, tată!
  Dumnezeu să-i lumineze mintea!

  Sărbători binecuvântate în continuare, vă doresc! :)


  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nici nu mi-am făcut iluzii că ar mai putea fi schimbat ceva la acel individ, dar noi toți ne-am simți mai bine știind că a fost pedepsit pentru gestul total inuman pe care l-a făcut! Greșesc?

   Ștergere
  2. Oh, nu! Nu greşiţi cu nimic, Doamne fereşte. Nici nu m-am gândit la aşa ceva, departe de mine gândul. Oricum nimic nu merge neplătit din lumea aceasta. Fiecare plăteşte pentru faptele sale, fie că noi ştim sau nu.
   Sinceră să fiu, eu aş fi mult mai liniştită dacă copilul ar fi încadrat într-un sistem de învăţământ sănătos, să primească educaţia cuvenită, hrană, îmbrăcăminte, încălţăminte, dragoste, etc. încât să nu ajungă un nenorocit ca taică-su, iar peste ani istoria să se repete.
   Îmi cer scuze pentru îndrăzneala mea.
   O seară liniştită vă doresc!

   Ștergere
  3. În primul rând nu este cazul să-ți ceri scuze, apreciez opinia fiecăruia și chiar spun că este normal să avem opinii diferite, mai mult sau mai puțin, periculos ar fi dacă am fi cu toții de aceeași părere în toate privințele.
   Din păcate, acel copil va rămâne marcat pe viață de acest Crăciun ......

   Ștergere
 5. Pedeapsa pentru abandon. Codul Penal e bun, dar trebuie si aplicat. :)

  RăspundețiȘtergere
 6. O poveste trista.Nu am auzit,dar tatal e anormal.Nu poti sa-l numesti "OM".Sper ca sarbatorile sa fie minunate pentru toti!

  RăspundețiȘtergere
 7. o poveste trista! si nu e singura! e plina tara asta de povesti triste cu copii....
  ce i-as face? cine poate face ceva in cazul asta sunt autoritatile....daca si-ar face fiecare treaba poate nu ar exista astfel de povesti....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, un răspuns echilibrat .... și dacă am vorbi doar noi doi, cum l-ai răsplăti pentru faptele lui?

   Ștergere
 8. Poveste din moldova, unde rata abandonului copiilor este foarte mare și afectează psihic ambele părți. Asta nu trebuie să fie o scuza, mai ales când ești adult. Nici psihologi n-avem, nici investiții să nu mai plece, nici educație...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu există scuză pentru aceste ....ne-om! O soluție, timidă, ar fi o pedeapsă exemplară!

   Ștergere