sâmbătă, 11 aprilie 2015

Sezonul

Al V-lea din celebrul serial de televiziune „Games of Thrones”, în traducere „Urzeala Tronurilor”, original HBO, va avea premiera, în USA pe data de 12 aprilie. În România, primul episod va fi difuzat luni, 13 aprilie, de la ora 04.00 și, mai apoi, de la ora 20.00. Pe HBO și HBO GO, evident. Cu această ocazie, BlogalInitiative a lansat o campanie faină, „Urzeala Bloggerilor”! :)



Conceptul #UrzealaBloggerilor este o aventură 2.0 în care bloggerii sunt invitați să se identifice cu un personaj din film și astfel să-și declare apartenența la una dintre familiile (casele) care formează Cele Șapte Regate din Westeros. Primul pas este acela al unui „recensământ” al celor interesați de această propunere și precizez că eu doresc să particip la Urzeala Bloggerilor! :)
Deși este o poveste fantastică, cu o desfășurare a acțiunilor pe care nu mi-o puteam imagina atunci când am început să urmăresc acest serial, personajul care m-a fascinat pe mine a fost prezent doar în primul sezon și  se numește Eddard Stark și este conducătorul Nordului și al Casei Stark.


Vechi prieten al regelui Robert Baratheon, Eddard (sau Ned) Stark este un model de pentru supușii săi, conduce cu mână forte comunitatea, nu face rabat de la regulile de conviețuire în nicio situație, devotat obligației sale de a nu permite nimănui să fugă din comunitatea care apără Zidul Nordului, o veche barieră de gheață înaltă de 700 de picioare și lungă de 300 de mile, viteaz în luptă și neînfricat în fața dușmanilor, indiferent cine sunt aceștia. În mommentul în care primește vizita regelui și propunerea acestuia de a deveni Mâna Regelui, adică primul său sfetnic și conducătorul militar al ținutului, acceptă și se mută împreună cu familia în Debarcaderul Regelui, capitala regatului Westeros. 

Principial, drept, cinstit, loial, disciplinat, dorește să facă lumină în modul misterios în care a murit predecesorul său. Tocmai pentru că a crezut în oameni, cade victimă matrapazlâcurilor și trădării la cel mai înalt nivel de la curtea regelui. 


Regele moare în timpul unei partide de vânătoare și în scurt timp ies la iveală lucruri incredibile despre regină și familia acesteia. Prins în vârtejul trădătorilor, cu două dintre fiicele sale (Sansa și Arya) prizoniere în tabăra Lannisterilor, refuză din onoare să participe la înscăunarea fiului lui Robert Baratheon, acesta fiind nelegitim, intrigă demnă și de zilele noastre. Acest refuz va fi plătit cu viața, din păcate.  

Ar fi multe de spus despre această adevărată capodoperă de televiziune, realizată după seria de cărți „Cântec de Gheață și Foc”, o epopee fantastică scrisă de George R. R. Martin. Un serial de televiziune excelent, marca HBO. Mă opresc aici și promit să vă țin la curent cu #UrzealaBloggerilor!

Vă doresc vizionare plăcută luni (dimineață și) seara, pe HBO și HBO GO! 





14 comentarii:

  1. ma uit foarte putin la TV asa ca nu sunt familiarizata cu acest serial dar cu siguranta pentru cei care ii sunt devotati prezentarea ta va fi mai mult decat convingatoare...
    succes celor care se vor alatura BlogaalInitiative! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mrită să încerci să vezi acest serial.....
      Mulțumim de urare! :)

      Ștergere
  2. Un episod a costat 15-20 de milioane de USD - costume scumpe si filmarile in decorurile naturale au determinat pretul.
    Din pacate, cand distribuitorul de cablu a vazut ca la HBO GO nu se inghesuie nimeni, a crescut pretul abonamentului cu aproape un EUR si au oferit HBO GO gratuit :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, am aflat și eu că acum îmi pot face cont gratuit la HBO GO! Urmează să fac asta și vorbim după. În altă ordine de idei, mie chiar ÎMI PLACE filmul! :)

      Ștergere
  3. Vreau sa spun ca era sa ma loveasca damblaua cand am vazut ca l-au "omorat" pe Stark! era unul dintre putinele personaje cu adevarat pozitive. De-abia astept noul sezon.

    RăspundețiȘtergere
  4. HBO a făcut o treabă foarte interesantă cu sezonul ăsta din Urzeala...
    Primul episod va fi difuzat simultan in 170 de tari, in direct, in premiera - la noi, ora 4.00 de duminica spre luni (bine ca e zi libera lunea asta) e la ei ceva 21.00-22.00 - de data aceasta, nu mai e niciun decalaj. (reluarea e luni de la 20.00)
    Si asa continua tot sezonul, episoadele vor fi difuzate simultan cu SUA, de la ora 4.00, cu reluarea luni, in prime time .
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. După ce ai un pordus de succes, este important și cum îl prezinți, nu? :)

      Ștergere
  5. sincera sa fiu, nu este genul de fiml care sa-mi placa... Vizionare placuta fanilor si participare placuta bloggerilor la jocul initiat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Iubesc filmul ăsta!
    Am văzut un pic din primul sezon însă nu am reușit sa-l urmăresc! O sa îi vina rândul cu siguranță. ..:)
    Cat despre joculeț, e o idee interesanta! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai pierde vremea, fă cumva și vino la zi cu serialul! Merită! :)

      Ștergere
  7. Acesta este probabil cel mai bun serial care l-am urmarit in ultimii ani, in spate urmandu-l indeaproape Vikings.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord cu tine, este super!
      Săptămâna asta este ultimul episod din seria a 3-a din Vikings...

      Ștergere