duminică, 10 mai 2015

Evenimentul

VizitainHD, aflat la ediția a 3-a, mi-a purtat pașii spre Colegiul Național Sportiv Cetate Deva unde am fost deosebit de onorat să le cunosc pe fetele care compun lotul național olimpic de gimnastică sub 14 ani!
Ca tată de fată, am fost impresionat maxim de munca pe care o depun zilnic aceste fetițe, aflate la vârsta la care toate celelalte încă fac probe la rochițele păpușilor și așează ursuleții de pluș în cărucioare pe care le plimbă prin casă sau în fața blocului, după caz. Hai să adaug și faptul că este la modă calculatorul, tableta și în principal feisbucul, ocupații care le ține nemișcate, într-un scaun sau în fotoliu, pe majoritatea copilelor cu vârsta sub 14 ani. Aici am văzut altceva, un alt fel de viață:


Venite din toate colțurile țării, micuțele domnișoare s-au desprins de „fusta mamei” pentru încercarea vieții lor: integrarea în familia gimnasticii românești. Mari provocări le așteaptă în fiecare zi, departe de mama care le ajută pe toate celelalte fete, care nu au plecat departe de casă: în viața de cămin se creează o nouă comunitate, unde sunt nevoite să se îmbrace singure, să-și îngrjească îmbrăcămintea și încălțămintea, să-și facă patul și să facă ordine în fiecare zi în dulapul personal, să respecte regulile necesare traiului în comun, departe de răsfățul părinților, luptând adesea cu dorul de cei dragi ....


Și, parcă toate acestea nu ar fi de ajuns, partea cea mai importantă a prezenței lor aici este antrenamentul zilnic! Șase antrenamente de câte trei ore pe săptămână, după cum urmează: câte două pe zi luni, marți, joi și vineri, doar unul miercuri și sâmbătă, duminică repaus. Muncă, disciplină, rigoare, mult efort, tenacitate sunt cuvinte care le caracterizează pe micuțele fete, numai suflet și ambiție! 

Noi am ajuns la sala de antrenamente sâmbătă dimineață și le-am consumat puțin din timpul dedicat exercițiilor la diversele aparate. Drept răsplată, un tort mare și fain le-a fost oferit fetelor:


Antrenoarea ne spune câteva cuvinte 


despre lotul de fete, despre munca și rezultatele lor. Cele două domnișoare care au făcut un pas în față au urcat recent pe podium la un concurs de gimnastică organizat de Nadia Comăneci în Oklahoma, USA:


Antrenamentul, întrerupt pentru câteva minute, a fost reluat. Efectiv am rămas uimit de munca depusă de aceste micuțe gimnaste:






Bloggerii au pătruns pe suprafața de antrenament, mai aproape de fetele care cu adevărat muncesc minut de minut ...




Și de la balcon se vede bine ...




Muncă, renunțări, sacrificiu, determinare, discipină ..... sunt cuvinte care par să exprime prea mult pentru copile care încă nu au împlinit 14 ani. Dragele mele, în calitate de tată de fată, vă spun sincer că ne-ți făcut un mare favor dându-ne ocazia să ne fotografiem alături de voi! 


Vizită în HD” 2015 este un eveniment organizat de Denisa şi Sebastian Bârgăuşi Călin Bobora. Proiectul este sponsorizat de Fermele AdoGourmetgift,AquaSaraHotel Sarmis DevaAeroclubul Deva şi este susţinut de Primăria Oraşului Simeria şi Primăria Oraşului Deva.










12 comentarii:

  1. Sunt aproape 20...
    Numai patru vor ajunge în prima linie. Cu ce rezultate vom vedea în maxim 3 ani...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună observația ta. Sincer, am ezitat să scriu despre asta în articol ..... din varii motive, doar puține ajung să obțină performanțe, deși muncesc din greu și își doresc foarte mult să reușească. Impresionant efortul depus de fiecare dintre ele!

      Ștergere
  2. foarte frumos fotorepirtajul tau! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Au fetele din gimnastică o vorbă: „Dacă gimnastica ar fi uşoară, s-ar numi fotbal" :)
    Antrenoarea Liliana Cosma este o femeie deosebită (a fost şi pe la lotul mare) - nu era la sală şi domnul Forminte?
    Cele două fete „scoase în faţă" sunt Ioana Crişan (cea din dreapta) şi Olivia Cîmpian, două talente reale, care sper să nu se piardă...
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Antrenorul principal al lotului lipsea în acea zi. Îți mulțumesc pentru precizări, nu le știam numele cu siguranță și nu am dorit să fac o gafă .... Personal le doresc tuturor acelor fete multă baftă și noroc, de muncă au parte cu vârf și îndesat!

      Ștergere
  4. tot respectul pentru munca lor, munca cu "M"...
    ai scris cu drag si emotie Gigi, s-a simtit asta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că a fost cel mai sensibil moment al întregii vizite! :)

      Ștergere
  5. Felicitari pentru articol!
    Succes fetelor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Muncă, renunțări, sacrificiu, determinare, discipină ..... sunt cuvinte care par să exprime prea mult și pentru mine! Sincer...!:(
    De asta admir și respect munca acestor domnișoare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cuvintele îmi aparțin, așa am perceput eu atmosfera necesară sportului de performanță! Cuvintele potrivite pentru a-mi exprima admirația nu le-am găsit, se pare ..... dar am fost tare impresionat de munca lor!

      Ștergere
    2. Pai ai perceput atmosfera foarte bine. Așa și e! Iar eu ziceam ca aceste cuvinte exprima prea mult și pentru mine! Iar eu am fiica mai mare.decat ele...:)))
      Tocmai de aceea le admir ! Pentru ca ele știu sa jongleze cu asemenea termeni .....

      Ștergere