marți, 2 iulie 2013

Punctualitatea

                     Este un obicei care spune multe despre o persoană . Cred despre mine că sunt punctual şi fac întotdeauna eforturi să nu întârzii , în nici o situaţie . Printre alte preocupări , am făcut tot posibilul să transmit acest fel de a fi şi celor din jurul meu , în special fiicei mele . Şi sper , din tot sufletul că am reuşit .
                     Respectă-te pe tine prin respectul acordat celor cu care ai planificat o întâlnire , indiferent care este scopul acesteia . Nu le lăsa celorlalţi impresia că eşti mai preocupat de propria persoană decât de ei , nu este ..... respectabil !
                     Rememorează căteva situaţii în care ai fost punctual şi celălalt/cealaltă a întârziat . Fii sincer : cum ai gândit ? Aşa-i că este uşor să-ţi aminteşti de o asemenea situaţie ? Sunt absolut convins că nu aşa vrei să gândească (să-şi amintească) altcineva despre tine . Întotdeauna timpul de aşteptare a unei persoane , al unui eveniment creează disconfort şi aproape mereu activitatea programată începe pe un fond negativ (efectiv nu-ţi poţi lua gândul de la timpul pierdut şi desconsiderarea arătată ţie).
                     Ei bine , am citit aici o analiză interesantă , scrisă de profesionişti , în legătură cu motivele care ne pot face să nu fim punctuali . Acestea sunt diverse , dar nici unul nu este în afara voinţei (şi a educaţiei) noastre . Pornind de la faptul că punctualitatea este o stare de normalitate , putem constata uşor că dacă suntem punctuali nu primim niciodată un premiu sau cuvinte de mulţumire . Dacă eşti adesea în întârziere , asta poate să spună despre tine şi altceva : nu eşti realist în a calcula distanţele şi/sau timpul necesar pentru a le parcurge ; nu iei în calcul factori aleatori care te-ar putea disturba în a ajunge la timp undeva ; din lipsă de respect nu iei în considerare feed back-ul celorlalţi , indiferent dacă el este subtil sau extrem de clar ; nu în ultimul rând , un întârziat este un mic mincinos , care va căuta necontenit să inventeze scuze şi situaţii care mai de care mai credibile .Consider că fiecare dintre noi doreşte să fie memorabil în grupul său social şi/sau profesional pentru alte calităţi . Greşesc cumva ?
                      Daca vrei și tu să primești acces la articole și resurse de genul celui despre care am scris eu astăzi, încă te mai poți abona gratuit la TheHunger.ro aici.
                  

2 comentarii: