marți, 23 decembrie 2014

Culmea

Rușinii poate fi atinsă în fel și chip .....asta cu condiția ca în politică să se poată vorbi despre acest simțământ .... Spre exemplu, cum ar fi să fi fost președinte al unei țări, trecut bine de prima tinerețe (răutăcioșii ar spune chiar de a doua!), să participi la ceremonia de investire a unui nou președinte al propriei țări, în fruntea căreia ai fost la rândul tău și, deși este limpede pentru oricine că unii ochi vor fi ațintiți asupra ta, să tragi pur și simplu, un pui de somn? Cam .... rușinos, nu?  Și scriu așa din dorința de a mă exprima într-un mod delicat!


Am o mică nelămurire: cum (sau când) o să afle unii oameni că este momentul să mai facă loc și altora, că nimeni nu este de neînlocuit? Șșșșșșșșșșșșșt, numa-ncet, aici se doarme! :)))))))))

12 comentarii:

 1. Da am văzut.
  Dar şi la investirile precedente a fost așa, adică acel rând de scaune cu "foștii" plus Preafericitul ?
  Referitor la Iliescu, ... chiar dacă mă înjură mulți, vreau să spun că nu văd nici în ziua de azi cam cum ar fi fost o altă variantă de schimbare din funcție a lui Ceauşescu ?
  Cei care critică modul de înlocuire a lui Ceauşescu să explice ei cam cum ar fi trebuit să fie făcută.
  Noi nu am avut situaţia altor ţări socialiste ca spre exemplu în Polonia,Ungaria,Cehoslovacia sau chiar URSS unde a existat o trece în timp de la un regim la altul. La noi nu a existat o opoziţie, deci nu a fost cine să-i ia locul PCR-ului ! Poate la nivelul a doi, trei oameni da, dar restul .... în judeţe .... la nivelul armatei, poliţiei, judecătoriile ...
  Sigur se putea pune pe primul loc pe Raţiu de exemplu.... Dar nu ar fi avut susţinere.
  Ce să zic .... bine că a fost şi aşa. Iar Iliescu.... a meritul că o avut curajul să se opună lui Ceauşescu pe când încă era liber. Şi asta a fost ceva pe vremea respectivă, adică strict 22, 23 eventual 24 decembrie. Dar şi atât e ceva, nu se poate nega asta.
  Îţi dai seama noi cei din Timişoara am tremurat în 17-22 decembrie că dacă nu va ieşi şi restul ţării cu noi s-a terminat !
  De aia am fost dispuşi să acceptăm pe ori cine atunci, chiar şi pe ILIESCU.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sunt extrem de încâlcite ițele acelor zile de acum 25 de ani .....
   Ideea de azi este că de la o vreme este cazul să te retragi din viața publică, dacă nu te mai țin puterile să faci față provocărilor de la nivelul unui fost președinte de stat, nu?

   Ștergere
 2. Sa doarma - varsta il obliga; nu scade PIB-ul si nici nu se cutremura Vrancea.
  Cand Iliescu a fost copil, tatal sau l-a ascuns pe Ceausescu de o razie a Sigurantei. Daca ar fi fost prins, putea sa fie condamnat la moarte. Dupa ce a inceput ascensiunea lui Ceausescu, tanarul Iliescu a fost luat in preajma acestuia, inclusiv in vizitele din strainatate, pana intr-o zi cand a cerut sa se aplice in Romania cateva reforme pe care le-a vazut intr-o delegatie. De atunci, Elena Ceausescu l-a marginalizat, considerand ca este un element negativ si asa a devenit Iliescu un "opozant" al regimului.
  Mai este un element interesant: cand a fost student la Moscova, iliescu manca foarte multa paine, iar rusii radeau ca prefera ceea ce nu gasea in Romania.
  Si mai este ceva: Mineriadele. La una dintre ele, trenurile cu mineri au fost coordonate spre Bucuresti tocmai de cel care si-a incheiat recent mandatul. :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Interesante lucruri aflu de la tine ....
   Să doarmă, dar nu acolo și nu în acel moment .....

   Ștergere
 3. vazandu-l, m-am gandit ca mesajul pe care vrea sa-l transmita este acela ca poate dormi linistit ca nu se vor schimba prea multe...sper sa nu fie asa...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sper din tot sufletul că nu ai dreptate .... :(

   Ștergere
 4. Pai ei tin de ciolan, nu pleaca decat la inchisoare sau cimitir... Sunt vreo 10-20.000 care se rotesc la putere de vreo 25 de ani. Nu patrunde din afara sistemului nimeni. Asa zic unii, o fi adevarat?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și eu sunt fix de aceeași părere .... sau poate că nu sunt chiar 20.000, ci mai puțini!

   Ștergere
 5. pai de asta e asa frumos si tanar! ca indiferent de eveniment sau treaba, cand e de dormit, doarme!:))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Foarte bine punctat!
   Totuși, cam rușinos, nu? :)

   Ștergere
 6. :)) îl doare-n cot cine urca la postul de presedinte... Traiul bun si pensia lui este asigurata oricum!

  RăspundețiȘtergere