joi, 30 aprilie 2015

Luna

Mai este dedicată Festivalului de Film European care se defășoară anul acesta în cinci orașe, după următorul program: 7-14 mai în București; 15-17 mai în Craiova, 22-24 mai în Târgu-Mureș și Iași; 29-31 mai în Hunedoara. Cred că este o veste extraordinară pentru iubitorii de film din aceste orașe sau pentru cei care sunt pe aproape sau în trecere prin ele în aceste perioade. Aflat la a XIX-a ediție, festivalul celebrează Ziua Europei (9 mai) printro varietate cinematografică a bătrânului continent în așa fel încât cinefilii vor putea viziona peste 50 de filme europene în orașele precizate anterior, în perioada 7-21 mai. O să adaug faptul că, pentru a fi în ton cu vremurile, festivalul are și pagină de Facebook, tocmai pentru a da posibilitatea tuturor celor interesați să afle noutățile.


Sunt fan al filmului românesc și plecând de la acest considerent, aș dori să vă recomand filmul „Autoportretul unei fete cuminți”, o dramă în regia Anei Lungu. Este chiar filmul de debut al Anei Lungu în lungmetraj și a avut premiera anul acesta la Festivalul de Film de la Rotterdam. Filmul tratează un subiect bine cunoscut publicului românesc: o fată dintro „familie bună”, Cristiana, 30 de ani, este doctorandă în inginerie seismică și în timpul liber are o relație cu un bărbat căsătorit. Hmmmm, vă sună cunoscut? Viața ei se derulează între facultate, discuțiile cu bunii săi prieteni Alex și Michelle și câinele pe care tocmai și-l cumpără. 


Cu Elena Popa în rolul principal, filmul aduce în prim plan fel de fel de frământări ale unei tinere aflate în plină vâltoare a vieții.


Cu o durată de 81 de minute, filmul va fi difuzat în București, la Cinema Pro, în data de 10 mai, de la 20.30. 












12 comentarii:

  1. Bag de seama ca domnisoara inginer declanseaza mici cutremure!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atât altora, cât și ....personale, după cum văd eu ....

      Ștergere
  2. Ziua Independentei o celebreaza cineva?

    RăspundețiȘtergere
  3. frumos! va doresc vizionare placuta si cat mai multe impresii despre filmele vazute, împartasite aici pe blog, sa avem habar si noi astia care suntem absenti la festival. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din păcate pentru mine, și eu o să fiu absent la acest festival!

      Ștergere
  4. Bun! Bun! Vei avea o luna încântătoare :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, nu chiar dacă mă refer strict la acest festival! În Cluj nu sunt proiecții! :(

      Ștergere
  5. Multumim pt recomandare!
    Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere