vineri, 1 mai 2015

Expresia

„Jos pălăria” o folosesc frecvent pentru a-mi arăta admirația față de ....un lucru bine făcut, ca să zic așa. :) Ei bine, de curând am citit pe blogul Denisei că în Deva s-a deschis o cafenea culturală cu acest nume: Jos Pălăria! Măi să fie! :)

Minivacanța de 1 mai mă găsește fix la Deva, unde particip cu mult drag la Vizită în Hd, ediția a treia. După ce anul trecut, la ediția a doua a aceluiași eveniment, am avut cartierul general chiar în Hunedoara, de această dată baza este în Deva, iar programul pregătit de gazdele noastre se anunță plin de surprize. Viitorul (apropiat) sună bine, nu? :) Împreună cu un grup de bloggeri din toate colțurile țării vom petrece un week-end minunat, după cum se arată .....  De îndată ce ne-am cazat la Hotel Sarmis, prima întrunire s-a ținut la cafeneaua în fața căreia sunt gata să-mi scot pălăria. Evident că am fost luat pe nepregătite și aparatul de fotografiat a rămas în mașină, dar o să vă prezint un scurt filmuleț de pe Youtube:



Un loc excelent, cu un bar bine aprovizionat, cu prăjituri de casă, în care nu se fumează, cu multe, multe cărți și, nu în ultimul rând, un loc de joacă pentru copii! Mno, ce ziceți de asta? Sper să reușesc să fac propriile mele fotografii înainte de a pleca din Deva.

Seara a continuat în Piața Victoriei unde, de la ora 21.00 a avut loc un spectacol de apă, lumină și culoare realizat cu ajutorul unei fântâni arteziene al cărei bazin măsoară 53mx9.6m.





Frumoasa arteziană are jocuri de apă și lumini tip cascadă, pigeon-shaped swing, rotating, arch running, vulkan, water cannon care sunt sincronizate cu 5 melodii, dintre care una (Thle Lonely Shepherd) este interpretată de marele naist român Gheorghe Zamfir.







Seara s-a încheiat la o pizzerie unde am avut ocazia să schimb primele impresii cu câțiva dintre bloggerii prezenți. 

Vizită în HD” 2015 este un eveniment organizat de Denisa şi Sebastian Bârgăuşi Călin Bobora. Proiectul este sponsorizat de Fermele AdoGourmetgift,AquaSaraHotel Sarmis DevaAeroclubul Deva şi este susţinut de Primăria Oraşului Simeria şi Primăria Oraşului Deva.













14 comentarii:

  1. Jos Palaria nu este unic in Romania. Actorul George Mihaita este proprietarul unui restaurant cu nume identic in Capitala...

    RăspundețiȘtergere
  2. bravo!
    motive de scos palaria exista asa ca iti doresc distractie maxima si spor la fotografiat! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo lor că au reuşit să facă un asemenea loc deosebit. Cârciumi proaste şi bodegi insalubre sunt pe toate drumurile, dar un un loc cu iz cultural nu reuşeşte oricine să facă. Şi este minunat să ştie omul că poate alege şi un asemenea loc cu totl deosebit, cu oameni şi cu preocupări aparte, faţă de cei mai mulţi.
    Numai bine şi o zi de întâi de mai cu bucurii! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este un local super fain și (aproape) nou nouț! :) Este aparte prin atmosfera creată de cărți, de tablourile expuse și, nu în ultimul rând, de atitudinea personalului! :)
      Morala? Jos pălăria! :)

      Ștergere
  4. Frumoasa iesire si plina de inedit.Sa ai zile cat mai placute acolo!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa fie cât mai multe motive de scos pălăria ! Te găsești intr-un loc frumos cu oameni faini...superb!
    Apăi ,distracție maxima Îți doresc...!;)

    RăspundețiȘtergere