joi, 28 noiembrie 2013

Ziua

                             Recunoştinţei este o sărbătoare de o zi din U.S.A. care, la origini, reprezenta o zi plină de mulţumiri aduse lui Dumnezeu pentru recolta agricolă din anul respectiv. Această sărbătoare a fost preluată de primii coloniști sosiți în Lumera Nouă, unde a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1621, ca semn de recunoștință față de recolta miraculoasă obținută în condiții climaterice dure. În decembrie 1941, Congresul SUA a adoptat o rezoluție prin care a 4-a zi de joi din noiembrie devine oficial sărbătoare națională a SUA.
                            După cum bine ştiţi deja, noi românii importăm sărbători şi iată că a venit rândul acesteia. Ceea ce am auzit şi doresc să vă spun şi vouă este faptul că în perioada 21-28 noiembrie Campofrio transformă fiecare produs achiziționat în rețeaua Carrefour într-un sandviș care va fi donat unui copil neajutorat din comunitățile doljene, de Ziua Recunoştinţei. Sub sloganul #Campofriofacebine, proiectul va aduce bucurie în viața celor care au cea mai mare nevoie. În urma acestei campanii, Campofrio va dona cel puțin 8000 de sandvişuri către copiii defavorizaţi din comunităţile doljene. O mare mână de ajutor este dată şi de Word Vision România a cărui campanie se numeşte ,,Donator de viitor'' .
                            De mai multe ori am cugetat că ar fi grozav să facem o faptă bună, fiecare dintre noi. Ei bine, azi ar fi momentul. Ce am putea face? Sunt convins că fiecare dintre noi poate afla cu mare uşurinţă unde se află cea mai apropiată casă de copii. Aceştia se vor bucura cel mai tare pentru orice, dar absolut orice cadou primit: un caiet şi un pix pentru elevi; o căciuliţă mai veche,dar care este încă întro stare foarte bună; o pereche de mănuşi sau un fular. O altă soluţie ar fi să apelezi la bunăvoinţa colegilor de serviciu şi să strângi ceva bănuţi cu ajutorul cărora să cumperi pizza şi suc pentru o cină îndestulată şi un pic altfel. Şi acestea sunt doar câteva idei despre cum am putea să facem de ziua recunoştinţei. Ei, ce ziceţi?

                           Sursă informaţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu