vineri, 1 noiembrie 2013

Parcarea

                    Autoturismului pe locurile special rezervate persoanelor cu handicap este un obicei des întâlnit printre șoferii din jurul nostru. Printre cei care nu nici un fel de problemă de sănătate, doar de atitudine. Interesant este faptul că în majoritatea covârșitoare a cazurilor, din mașinile parcate fain pe zonele colorate în albastru și semnalizate corespunzător coboară cocalari și pițipoance cărora îți vine să le dai șuturi în cur și fără motiv, că știu ei de ce!
                    Tot stau și cuget: care să fie motivele pentru care ai face asta? Să vedem ce posibilități sunt: întotdeauna aceste locuri sunt situate în imediata vecinătate a căilor de acces în magazine, mall-uri, stadioane, etc și ești foarte aproape, deci nu trebuie să te deplasezi prea mult per pedes , să nu se întâmple dracului vreun necaz sau doamne ferește, să obosești! Din același considerent, al așezării , sunt șanse mai mari să te vadă vreun cunoscut din ce mașină bengoasă cobori, că no, este bine să-ți mediatizezi reușitele, așa-i?
                    Un alt motiv serios: pentru că poți! Da, da! Este încă un exemplu de impotență a autorităților care deși au posibilitatea legală să aplice sancțiuni, nu o fac și cel mai adesea, nici nu observă asemenea aspecte! O grămadă de gânditori se dau cu șezutul de pământ să născocească legi noi, care mai de care mai aspre, dar ar fi suficient să le aplicăm pe cele existente, care nu sunt prea bune tocmai pentru că nu sunt aplicate!
                     Un alt răspuns posibil este că nivelul de educație al acestor persoane lasă mult de dorit! Nu așa dovedești celor din jur cât ești de cool, în cel mai rău caz, doar celor care sunt pe o minte cu tine! Ei bine, și dacă aceștia sunt tot mai mulți? Cred că ar putea fi o problemă serioasă!
                     Dacă mai găsiți și alte explicații posibile ale acestui fenomen și dacă, desigur, doriți, sunteți invitații mei să le scrieți mai jos! Și nu în ultimul rând, aveți posibilitatea să votați în sondajul de opinie cu acest subiect, care se găsește în colțul din dreapta sus al paginii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu