vineri, 21 martie 2014

Metode

                    Noi de plată a utilităților apar zi de zi. Sau mai vechi, în haine mai noi.... Am fost ieri la două bănci comerciale și am remarcat aceeași problemă oarecum amuzantă (din exterior!): la ambele sedii existau niște mașinării cu butoane, beculețe care clipesc și display-uri care de care mai colorate destinate pentru a înlesni plata facturilor de către cei care asaltează zilnic băncile doar în acest scop! Foarte bine! Să fie, fără număr ..... Problema cu adevărat serioasă este că doar un număr extrem de mic de persoane se descurcă singure cu aceste trăznăi, unde mai pui că lighioanele nici nu mai dau rest! Ei, oamenii pun întrebări, ghiciți cui: angajaților băncii, care exact de asta mai aveau nevoie!
                    Știu că totul se rezumă la numerele care reprezintă profitul net la sfârșit de an, că mulți oameni ar lucra dar nu au unde, bla, bla, ..... dar populația României nu este pregătită să facă un pas destul de mare în direcția arătată mai sus! Există un decalaj uriaș între generațiile tinere (care adesea se cred grozave, dar ...se mai și împiedică!) și părinții/bunicii acestora! Tehnologia modernă este o capcană serioasă pentru mai mult de jumătate din populația adultă numărată la recensământ, fie că ea (populația!) recunoaște asta, fie că nu! Uneori este complicat să convingi clientul că diferența încasată în plus se va regăsi pe factura din luna următoare, să nu mai vorbim despre chitanța emisă care conține un cod de bare, ceea ce reprezintă pentru (prea) mulți doar niște dungi, mai groase și mai subțiri!
                    Un lucru este cert: înainte de apariția acestor ,,roboței'' , era coadă doar în fața ghișeelor, acum sunt două cozi: una la ghișeu și una la mașinăria misterioasă. Recunosc faptul că pe la aceasta trec, pe rând, toți angajații băncii, de la paznic (iată o nouă ocupație, după cea de persoană care face copii Xerox după buletinele clienților!) la directorul de agenție!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu