luni, 10 martie 2014

Uimire

                     Ar putea fi cuvântul care să exprime reacția mea la valul de voci care cer, nici mai mult, nici mai puțin, grațierea unui fost mare fotbalist, pe motive care nu au absolut nici o legătură nici cu justiția, nici cu faptele pentru care a fost condamnat. Este de-a dreptul incredibil cum întro țară în care cu toții strigăm că avem  îndoieli în ceea ce privește calitatea actului de justiție, în care suntem arătați cu degetul de U.E. (și nu numai) pentru fapte grave de corupție, în strânsă legătură cu independența judecătorească, grupuri mari de oameni încep să facă liste pentru a cere grațierea unuia care a fost condamnat exact pentru șmecheriile financiare prin care s-au ridicat trei sferturi din bogații României de azi! Între noi fie vorba, toate listele lor nu au valoare juridică, doar nu inițiem un proiect de lege!
                    Nu este absolut deloc în regulă să faci concesii, să modifici ceea ce au hotărât judecătorii pe motive de tot râsul: tipul a fost .....un mare fotbalist! Hai să fim serioși! Talentul din terenul de fotbal nu are absolut nimic în comun cu .....evaziunea fiscală, să spunem. Dacă a fost așa de inocent și a căzut în plasa întinsă abil de doi escroci cu state vechi, asta este doar problema lui! Cum dracu poate spune cineva că nu merită să plătească pentru ceea ce a făcut când este dincolo de orice îndoială că atunci când a încasat banii la negru, știa bine ce făcea? A primit sume, în mod ilegal, la care alții nu pot ajunge numărând, dar, culmea, tot ei vin și fac front comun pentru a cere eliberarea bietului condamnat!
                   Trompeta conform căreia deținutul de azi a returnat banii datorați este, în fapt, o mare gogoașă! A făcut asta la îndemnul unui avocat abil și numai după ce a fost declanșată urmărirea penală împotriva sa, nu pentru că a avut remușcări și nu mai putea dormi noaptea!
                    Și mai apoi, nu ar fi asta o mare discriminare față de gașca de condamnați din același proces? Legea nu face deosebire între oameni după măestria din terenul de fotbal, ci spune că pentru fapte similare, pedepsele trebuie să fie asemenea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu