duminică, 21 decembrie 2014

Sărbătorile

Sunt un prilej de bucurie pentru toți, în special pentru copiii care (încă) mai cred în mirajul Moșului. Din păcate, sunt nepermis de mulți copii care se vor uita lung pe uliță după sania trasă de reni, doar, doar va opri și la poarta lor. Pentru o mică parte dintre aceștia, pentru care sărăcia în care-și duc viața este cel mai mare obstacol în egalitatea de șanse, Moșul își va trimite ajutorul să împarte daruri ..... :)

Zolty este OMUL despre care o să vă scriu azi: deși suferă de o boală cumplită (distrofie musculară progresivă congenitală), deși își duce viața într-un cărucior cu rotile, una dintre grijile sale în această lună a solidarității umane este să aducă un zâmbet pe fețele triste ale unor copii sărmani. Cu un aliat de nădejde, mă refer aici la ShoeBox, Zolty și-a propus să dea o mână de ajutor Moșului ....

De mai multă vreme mi-am propus să fac și eu o mică faptă bună, din categoria celor pe care le putem trece la acțiuni de voluntariat și am avut ocazia să aflu că Zolty are nevoie de ajutor în transportul pachetelor magice de la Cluj la Bogata. L-am sunat, am stabilit ce și cum, iar ieri am încărcat cutiile în mașină




am dat adunarea la reni și am pornit la drum! Sunt impresionat de gestul lui Zolty, de voința sa de a se face util altora, având în vedere situația în care se află, din punct de vedere medical! Ajuns în satul Bogata, am primit instrucțiuni prin telefon pentru a ajunge la adresă: penultima casă pe partea stângă! Aha, eu am înțeles ultima, mai mult, porțile erau larg deschise la ultima casă. În spatele meu mai venea o mașină, dau să intru cu spatele în curtea cu porțile deschise, doamna de la volanul mașinii din spate mă claxonează și îmi face semn că dorește să intre prima! :) Desigur că am așteptat, apoi am făcut manevrele necesare, după care doamna vine zâmbind la mine și mă întreabă:
- La Zolty ați venit? 
- Da!
- :) Ați greșit adresa! Trebuia să vă opriți cu o casă mai repede!
- Vă rog să mă scuzați! articulez eu și răspund la telefon, unde Zolty îmi spunea, râzând, că am trecut de poarta lui și m-a văzut pe geam ..... N-o fost bai, că doamna este verișoară și, mai mult, ne-a adus clătite mai târziu! :)

Am depozitat conținutul sacului moșului, așa că un număr de 68 de copii sunt mai aproape cu un pas de cadoul de Moș Crăciun!


O lecție de viață de la cineva care a ales să se ocupe și de alții, deși propria persoană are mare nevoie de ajutor! Jos pălăria, Zolty!




 

21 de comentarii:

  1. Emoţionant gest! Îmi aminteşte de versul colindului care zice: "dar nu uita când eşti voios, române să fii bun!" Cu astfel de gesturi frumoase, ajunge bucuria Sărbătorilor şi pe la unii copii tare vitregiţi de soartă.
    Numai bine şi Sărbători frumoase, alături de cei dragi! :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Un om adevărat!
    Mi-e ruşine de mine!
    Mulţumesc, Gigi, pentru postarea asta. Mai îmi intră şi mie minţile în cap!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mirajul Mosului genereaza o aglomeratie de balci in marile magazine... ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi chiar asta pot fi unele magazine: un bâlci mai cu pretenții! :)

      Ștergere
  4. Foarte frumos! foarte foarte frumos! Ma bucur mult sa aflu ca ai rezolvat transportul pachetelor :)) Care va sa zica ai fost pe post de Ajutor de Mos Craciun?! :)) Felicitari!
    Sanatate si numai bucurii sa aveti, cel putin în egale cu fericirea celor 68 de copii în Seara de Ajun!

    RăspundețiȘtergere
  5. povestea lui Zolty este cunoscuta aici in blogosfera, multi dintre bloggeri i-au fost sprijin si, ca omul incercat, este sprijin si el altora...
    bucurie sa aveti pe masura bunatatii voastre!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. În primul rând, ms mult Gigi pentru transport și cu această ocazie ne-am și cunoscut. Înpreună dacă ne unim puterile, multe bucuri putem aduce copiilor. Multă sănătate

    RăspundețiȘtergere
  7. un gest extraordinar! bravo! serios! jos palaria.!:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Trebuie sa revin cu scuzele mele.Acum cand am citit mi am dat seama pentru cine sunt cadourile.Un gest maret si util.M am implicat si eu ,nu poti sta deoparte.Acu spun ca Mosul sa fie darnic pentru toata lumea!

    RăspundețiȘtergere
  9. Tot respectul Gigi!!

    RăspundețiȘtergere