marți, 27 august 2013

Cuvântul

Cel mai des folosit săptămâna trecută în draga noastră ţărişoară a fost , fără nici o îndoială , regele . Că a fost vorba despre adevăratul suveran al României şi ceea ce a făcut el în aceeaşi perioadă a anului 1944 , despre cel autoproclamat şi trecut în nefiinţă sau culmea ,(o soluţie cu totul neaşteptată , tipică unei anume părţi a societăţii noastre), despre cei mai noi purtători ai acestui titlu (este acesta oare un titlu?) , cuvântul cu pricina  a fost la mare rostire în absolut toate mediile de informare şi nu numai .
Marea majoritate a românilor nu se simt deloc confortabil atunci când , în diverse situaţii , li se pune eticheta de rrom şi strigă , ca din gură de şarpe (oare de unde provine această expresie?) că românii nu sunt rromi . Diabolică acestă asemănare şi toată lumea face caz de ea şi vorbeşte despre uşurinţa cu care se pun etichete . O.K. . Vin şi întreb : cum se face că , în ciuda celor scrise mai sus , subiectul înmormântării lui Cioabă a fost prezent pe aproape toate ecranele tv ? Mai mult decât atât , încoronarea ambilor săi urmaşi a fost subiect de breaking news şi a dat naştere de adevărate dezbateri naţionale ?Spunem că nu suntem rromi , dar tare ne mai place să ne comportăm ca ei !
Desigur că sunt şi persoane care nu au apreciat deloc subiectul şi acelora le cer scuze pentru afrontul adus !

2 comentarii:

  1. "Ca din gură de șarpe" înseamnă că țipă așe cum țipă broasca până reușește șarpele s-o plimbe spre esofag.
    Cat despre cei rromi, ingropari si-ncoronari, eu cred ca in afara de rating nu-i intereseaza nimic pe astia cu tv-ul comercial, doar daca nu-s canalele unor manipulanti de fraieri, avand ca rol si target sa abata atentia de la scumpirile anuntate pentru 1 Septembrie. Acum a palit stirea de cand a venit barza.Paine si circ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Ca să vezi ce chestie : puteam să jur că nimeni nu mai crede în poveşti cu ... berze !

      Ștergere