marți, 2 aprilie 2013

Râsul

                      Lumii te ajunge când te aştepţi mai puţin . Uneori . Alteori ţi-o cauţi cu lumânarea , parcă vrei să ajungi de râsul lumii . Acum câţiva ani , o modalitate de a junge în situaţia pomenită anterior era să te înscrii la Universitatea Spiru Haret . Deja zâmbiţi , aşa-i ? Păi cum ar fi posibil să nu te râdă lumea , când la întrebarea ,, cu câţi profesori te-ai întâlnit în cei trei ani de facultate ? " răspunsul este cel puţin surprinzător : ,, cu niciunul !"
                      După cum bine v-aţi dat seama , mă număr printre absolvenţii USH . Am susţinut examenul de licenţă în iulie 2009 , exact în anul în care  Ecaterina Andronescu a constatat brusc nereguli la USH . Şi în cel mai pur stil românesc , în loc să ia măsuri împotriva cauzelor fenomenului , a decis să oprească direct efectele : a sistat eliberarea diplomelor pentru promoţiile 2008 şi 2009 , forma de învăţământ la distanţă .
                      Încurcăturile create după acest moment sunt uriaşe : poliţişti care au fost avansaţi după absolvire şi nu au abţinut diplomele sunt ,,cam" incompatibili cu noile funcţii ; funcţionarii de tot felul ale căror salarii au crescut cu 25 % sunt buni de restituit banii deşi nu este vina lor ; persoanele care au participat la concursuri pentru ocuparea unor locuri de muncă în baza adeverinţelor obţinute la absolvire (perfect legale în acel moment) sunt în situaţia de a-şi pierde slujbele , deoarece diplomele de licenţă nu au mai fost eliberate niciodată , chiar dacă termenul legal este de 12 luni de la susţinerea examenului ; etc .  Nu pot să nu constat că în delicata problemă a plagiatului unui mai mare al zilei , aceeaşi doamnă Andronescu nu a dat dovadă de aceeaşi fermitate .
                       Din fericire pentru mine , eu nu sunt în niciuna din situţiile enumerate mai sus . Totuşi , după doi ani şi jumătate de procese am obţinut o hotărâre judecătorească  definitivă şi irevocabilă , cu ajutorul căreia urmează să intru în posesia mult aşteptatei diplome . Sincer , acest lucru nu înseamnă prea mult . Nu sunt convins că am să o folosesc vreodată . Nu de alta , dar parcă nu îmi doresc să mă fac , de bună voie , de râsul lumii !
                       În acelaşi timp , o persoană mult mai învăţată decât mine a spus : ,,niciodată să nu spui niciodată !"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu