vineri, 5 aprilie 2013

Memorii

                  În bocanci este cartea pe care am citit-o zilele astea . Scrisă de Călin Hentea , surprinde cu subiect şi predicat multe momente delicate pentru instituţia militară din România , din interiorul acesteia . Este o carte care cu siguranţă va nemulţumi pe mulţi dintre cei aflaţi în funcţii importante în armata română , cu atât mai mult pe cei  despre care sunt descrise întâmplări şi atitudini care nu fac cinste nimănui . Paginile cărţii acoperă perioada 1986-2008 trăită de autor , cu bunele şi relele redate întro manieră uneori umoristică , alteori tăioasă .
                 Autorul a fost ofiţer al armatei române şi a avut o carieră militară pe care a încheiat-o la Statul Major General . A fost jurnalist militar de presă scrisă  şi televiziune , dar şi ofiţer specialist în operaţii psihologice . Are publicate  cărţi atât în Romania cât şi în SUA . Cartea se găseşte în librării şi în format e-book pe elefant .ro .

                  ,,Am, scris aceste rânduri pe vremea când eram încă ofițer activ, colonel în Statul Major General al armatei. Specimene vii, reale, cu nume, prenume, grad şi număr la bocanc pentru tipul de mitocancazon sau de idiotcazon, au fost mai multe : pe unele le vedeam doar prelingându‑se zilnic prin labirintul culoarelor din clădirea MApN, cu altele am lucrat direct, iar câteva mi‑au fost, din nefericire, şefi. Am cules de la fiecare ceea ce mi s‑a părut tipic şi astfel au rezultat portretele generice ale mitocanului sau idiotului cazon post‑decembrist care urmează. "
                                            Călin Hentea   Memorii în bocanci   pag 139
               

                     În speranţa că unora dintre voi v-am trezit interesul , vă doresc lectură plăcută !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu