joi, 4 aprilie 2013

Profa

                 Despre ce şi cum se mai întâmplă pe la şcoală, cu bune şi rele am mai scris aici: http://gigitepus.blogspot.ro/2013/02/olimpiada.html şi cu altă ocazie şi evident alt subiect , aici : http://gigitepus.blogspot.ro/2013/02/sedinta.html . Toţi părinţii din ţara asta ştiu că la şcoală lucrurile nu stau tocmai bine . După cum zic unii ,,ehei , pe vremea mea..." . Sunt primul care spune că există un impas major în relaţiile dintre elevi şi profesori , că din varii motive aceştia din urmă au rămas fără metode coercitive reale cu ajutorul cărora să poată asigura minimul de disciplină la ore şi astfel să poată transmite celor interesaţi cunoştinţe noi . Dar numărul elevilor care doresc să descopere din tainele cunoaşterii este în scădere . Diferite persoane importante din ţărişoara noastră au vorbit ,,de bine" despre dascăli în ultimul deceniu , dar asta este altă discuţie .
                La Colegiul Naţional George Coşbuc din Cluj , la o clasă a XII-a predă limba şi literatura română doamna profesoară Virginia Pascu . Nu voi emite nicio judecată despre profesionalismul doamnei (nu sunt în măsură să fac asta ) dar vreau să vă povestesc despre gusturile culinare ale doamnei . De mai multă vreme le povesteşte elevilor clasei din care face parte şi fiica mea despre diferite ocazii în care a ieşit la o pizza şi care pizzerie este mai bună ( cândva a adus vorba şi despre un ceas de mână ) . După cum probabil ştiţi , în perioada 01-05 aprilie în şcoli se desfăşoară tot felul de activităţi sub denumirea ,,şcoala altfel " . Fiind în clasa a XII-a , profa a propus ca joi , 04 aprilie să facă ore de pregătire la română . Odată stabilită data şi ora , a urmat întrebarea aşteptată deja de elevi : ,, clasa XII B , nu mă întrebaţi ce pizza îmi place ? " . Unul dintre băieţi a asigurat-o pe doamna profesoară că vor ieşi cu toţii la o pizzerie după orele de pregătire . Ei bine , în această perioadă nu se pun absenţe şi am semnale că nu vor participa prea mulţi la orele de română de joi . Nedumerirea mea este următoarea : dacă nu o scot la masă pe doamna profesoară , aşa cum a promis un elev , cât de mari vor fi notele la teza din semestrul doi ?

                  Nicio persoană nu a murit de poftă pe timpul scrierii acestor rănduri !


                 Update : elevii nu au onorat promisiunea unui coleg de a merge cu profa la o pizza după orele de pregătire . Aştept cu interes reproşurile/urmările !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu