joi, 18 aprilie 2013

Funeraliile

                 
                   Lui Margaret Thatcher din data de 17.04.20013 mi-au provocat anumite gânduri , uşor amuzante , zic eu .
                  Supranumită ,,Doamna de fier " a Marii Britanii , se spune despre dânsa că avea ,,boaşe de oţel" .Motivele ? Ei bine , nu a ezitat să trimită armata regală peste mări şi tări pentru a recuceri celebrele Insule Malvine (Falkland) în conflictul cu Argentina din anul 1982 , restabilind astfel prestigiul Angliei . Tot în anii 80 a hotărât restructurarea (închiderea) mineritului în Regat , atunci când a ajuns la concluzia că este mult mai rentabil să importe cărbune din Europa , înfruntând curajos uriaşele proteste şi creşterea şomajului .
                  Prin comparaţie uşor forţată, de domnul Adrian Năstase a-ţi auzit ? Năstase ,, patru case" . Domnul anterior pomenit este celebru pentru mătuşa Tamara , pentru lunile de închisoare ,,de cinci stele "  (după cum vorbeşte lumea) şi nu în ultimul rând pentru faptul că l-a invitat pe un adversar politic ..... să-i numere ouăle !
                  Singurul lucru pe care îl au în comun cei doi este faptul că se vorbeşte despre ..... ouălele lor ! :) A ! Scuzele mele ! Cei doi au fost prim-miniştri în ţările lor !
                  Cineva a spus cândva : fiecare popor are conducătorii pe care îi merită !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu