luni, 29 aprilie 2013

Bazarul

                      Am văzut pe facebook încă de luna trecută că , în Cluj , la cafeneaua L'Atelier se organizează din când în când un eveniment interesant : bazar cu lucruri gratis , unde participanţii duc obiecte de care nu mai au nevoie şi le schimbă cu alţii . Nu sunt necesari  bani pentru a lua ceva ce îţi este de folos . Interesantă chestie , mi-am spus eu , nu tu negocieri , nu tu speculanţi ... :) .
                      Sâmbătă , 27 aprilie , între orele 12 -15 a avut loc a 5-a ediţie a acestui bazar şi am mers şi eu să văd cum se desfăşoară asemenea activităţi . Concluzia este din păcate uşor negativă .  În primul rând toate persoanele care erau prezente imediat după ora 12 erau foarte tinere în comparaţie cu mine şi asta a fost prima săgeată pe care am simţit-o . Apoi , majoritatea erau fete , ceea ce înseamnă că acţiunea se adresează în principal lor (fetelor) , lucru care poate fi un uşor impediment  în încercarea de a lega o discuţie cu persoane necunoscute .
                       Întro sală a sus amintitei cafenele , de-alungul pereţilor au fost aşezate mese pe care erai îndemnat să-ţi aşezi obiectele pe care erai pregătit să le donezi . Pe pereţi erau din loc în loc şi etichete drăguţe care te îndrumau unde să-ţi aşezi lucrurile aduse . O fetiţă care nu cred că avea mai mult de 10 ani îşi aşeza cu drag zorzoanele .
                        Şi acum  o să vă spun de ce concluzia mea este uşor negativă : fac parte dintre cei care consideră că îmbrăcămintea nu poate fi schimbată cu alte persoane , oricare ar fi acestea ! Ei bine , în spaţiul central al bazarului erau expuse haine ! Chiar dacă îndemnuri amuzante erau la vedere (vă rugăm să nu luaţi umeraşele acasă !) , m-am simţit ca .... întrun second hand ! No ofence , please ! personal am o părere extrem de proastă despre acest fenomen şi imediat ce am intrat am fost izbit de prezenţa hainelor ....
                        Nu am avut aşteptări aparte , dar dacă adaug că am sunat un amic pentru a avea un partener la o bere/cafea , iar acesta nu a putut ajunge , mi-am pus coada pe spinare şi am pornit repejor spre casă . Nu sunt un tip cu nasul pe sus , îngâmfat sau mai ştiu eu cum , doar că nu m-am simţit absolut deloc confortabil . By the way : am dus şi eu o carte de Sven Hassel cu care , spre ruşinea mea , m-am şi întors acasă . Nu am fost în largul meu să vorbesc cu organizatoarele sau măcar să o aşez pe masa unde mai erau alte câteva cărţi .
                       Eram pregătit să văd un loc unde se schimbă liber tot felul de obiecte , cu excepţia celor de vestimentaţie : cărţi , discuri , telefoane mai vechi , casete video/audio , mici device -uri , habar n-am ce altceva , orice dar HAINE NU ! Asta e . Gusturile nu se discută .
                       Dacă stau şi mă gândesc mai bine , această întâmplare poate lămuri o altă chestiune : facebook-ul este pentru toţi , dar evenimentele propuse acolo au un public ţintă . Fetele din bazar erau mai degrabă de vârsta fetei mele , aşadar este normal să avem păreri diferite , nu ? Unul dintre motive este chiar vârsta .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu