miercuri, 10 aprilie 2013

Oglinda

                      Neagră este serialul pe care l-am vizionat cu mare interes  săptămâna trecută . Black mirror în original , două sezoane a câte trei episoade , produse în 2011 şi 2012 , întrun stil caracteristic britanic , cu umorul sec specific . Scenariul este scris de Charlie Brooker , un jurnalist şi om de radio britanic . Dacă în primul episod din seria întâi este abordat terorismul întrun mod cu totul şi cu totul inedit , în următoarele două se pune în discuţie strânsa dependenţă de tehnologie şi gadgeturi , fără de care se pare că nu se mai poate de acum încolo .
                     În episodul 1 , este răpită o prinţesă a casei regale britanice şi drept răscumpărare i se cere premierului britanic să facă sex cu o scroafă , în direct , la oră de vârf , pe canalul de televiziune cu cea mai mare audienţă . În episodul 2 parcă regăsim atmosfera din cartea ,,Minunata lume nouă" de Aldous Huxley, o lume în care tinerii peste 21 de ani trăiesc prin avataruri şi devin sclavii entertaiment-ului  . În speranţa că am trezit interesul cuiva , vă invit pe voi să daţi un com cu subiectul celui de-al treilea episod , după ce îl vizionaţi .
                     În seria a doua , episodul 2 tratează întrun mod original ceea ce pare a fi o boală care se transmite prin intermediul televiziunii sau telefoniei mobile , dar este în fapt punerea în aplicare a unei sentiţe judecătoreşti pentru răpire şi crimă . Episodul 3 este o satiră poilitică savuroasă , în care un personaj de desen animat devine important în alegerile locale , chiar dacă el este doar .... o animaţie ; un episod pe care ar face bine să-l vadă şi ai noştri politicieni . De asemenea vă provoc la un comentariu cu subiectul episodului 1 .
                        Serialul tv rulează pe Cinemax , miercurea de la 21 . Este o alternativă bună la poveştile fără de sfârşit pe care au în fiecare seară canalele de ştiri de la noi .
                        Vizionare plăcută !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu