luni, 15 septembrie 2014

Aplicațiile

De tot felul instalate pe telefoanele mobile ale zilelor noastre sunt binevenite oricând. Tocmai pentru că ele sunt așa de multe, este o mare provocare să creezi încă una.


Un grup de oameni pricepuți lucrează în această perioadă la o asemenea aplicație, care să vină în ajutorul tuturor celor interesați de împrejurimile locului unde se găsesc, istoria lui, unități de cazare, mijloace de transport și lista poate continua. Ce spuneți? Cum ar fi dacă, după ce ai instalat aplicația, desigur, atunci când intri întro localitate, primești un sms de genul: „pentru detalii despre locul unde vă găsiți, faceți un click aici! ”
Doar la un click distanță ai acces la repere istorice ale zonei, meșteșuguri tradiționale, date demografice, locuri destinate pentru servirea mesei, benzinării, .... No, ce ziceți  
În curând, județul Cluj va fi pionierul unei asemenea încercări, care, sper eu, va fi dusă la bun sfârșit cu rezultate excepționale. Precizez că în programare și IT uneori expresia „în curând” înseamnă mai mult de câteva zile, poate fi vorba despre săptămâni sau luni ....

18 comentarii:

  1. Bună dimineaţa!
    De foarte mare ajutor; pe de altă parte, unde mai este bucuria documentării înaintea unei călătorii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În opinia mea, această aplicație face parte exact din documentarea de care vorbești, dar este făcută de data aceasta la „fața locului”!

      Ștergere
  2. Sa nu uite programul si de gropile din asfalt, sau de locurile de parcare ocupate pana la refuz. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. :) În comunele și satele românești drumurile au încă multe probleme, dar, crede-mă, parcările sunt goale!

    RăspundețiȘtergere
  4. nimic mai practic, cu siguranta :)
    totusi, devenim din ce in ce mai dependenti de tehnica...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ei bine, asemenea aplicatii exista deja de multi ani - la intrarea intr-un oras sa primesti informatii despre vreme, despre obiectivele turistice de insemnatate, despre posibilitatea parcarii, a cazarii si lista cu cele mai bune restaurante. Informatii despre istoria si traditiile locului le poate citi fiecare interesat, pe pagina wikipedia.
    Un app care sa cuprinda totul la un loc este practic doar daca nu ocupa prea mult loc in memoria telefonului.
    O saptamana faina sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă adăugăm date demografice, meșteșuguri din zonă, imagini cu atracțiile turistice, mijloace de transport existente, ...., și toate astea doar cu un click, putem vorbi despre o aplicație interesantă și care nu cred că există la nivelul TUTUROR localităților în țara mea.

      Ștergere
  6. Cu siguranta, va fi o aplicatie foarte utila.

    RăspundețiȘtergere
  7. o aplicatie bine venita as zice!
    toata lumea e in criza de timp. asa ca punct ochit, punct lovit....repede... :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce interesant, recunosc ca tehnica ma depaseste uneori! Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  9. In IT "in curand" poate echivala si cu cativa ani, stiu sigur asta, dar inginerii IT au un alt "calendar" :)) si daca tinem cont de faptul ca o eroare banala poate sa dureze pana la o saptamana sau mai mult sa o gasesti si rezolvi...iti dai seama cum e cu erorile semnificative, pe alea le gasesti cum le gasesti, dar trebuie sa iti dai seama si cum le rezolvi:))
    Aplicatia in sine mi se pare interesanta, dar cred ca ar trebui lucrat la modulul de interactiune, cred ca ar fi stresant daca aplicatia ar porni automat cand ai intra intr-o localitate sau intr-o zona anume, cred ca ar fi mai ok daca ai intra singur in aplicatie, iar aplicatia la deschidere sa porneasca direct cu informatiile din zona in care esti, sa nu ii mai dai tu scanare si chestii, sa faca asta automat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ideea este să primești un sms cu un text scurt, care să te anunțe că există informații despre locul unde te afli în acel moment. Nu va fi vorba de scanare, din moment ce aplicația te-a localizat, ea a pus cap la cap tot ceea ce este nevoie ... În afară de acest aspect, mai este un lucru care poate fi pus în discuție: adunarea informațiilor necesare, fotografii, date de contact, ceea ce nu este puțin lucru!

      Ștergere
    2. Am inteles la ce te referi, dar ma gandesc asa:daca eu am mai trecut prin zona respective sau trec de mai multe ori pe acolo in aceiasi zi sau in zile consecutive, nu o sa ma streseze sa primesc mereu acel mesaj? La asta m-am referit cand am spus ca poate ar fi mai ok daca aplicatia te-ar localiza automat si cand dai click pe ea sa porneasca sa iti afiseze direct informatiile, fara sa te anunte prin sms, pur si simplu, tu stiind ca ai aplicatia te gandesti ca vrei sa aflii chestii interesante, o deschizi pur si simplu si aplicatia porneste direct cu informatiile despre zona respectiva.
      Pentru ultimul aspect cred ca ar fi interesant daca ar lansa o campanie pe facebook sau ceva asemanator, adica sa fie ceva interactiv, sa adune informatii si fotografii de pe net, dar si direct de la persoanele care traiesc acolo sau care au fost in vizita si au facut poze.

      Ștergere
    3. Interesant punctul tău de vedere, o să-l transmit celor care lucrează la acest proiect. În ceea ce privește adunarea de date, acest lucru a fost gândit ca o acțiune bazată pe voluntariat, atât în ceea ce privește informațiile, cât și fotografii de peste tot.

      Ștergere