duminică, 21 septembrie 2014

Eticheta

Produs bio este pusă pe fel de fel de produse, care mai de care mai ...bio, dacă îmi permiteți să fac un așa joc de cuvinte. Este complicat să știi care sunt cu adevărat și care nu, doar trăim întro lume în care există multe imprimante și fiecare scrie ce dorește, unde dorește!
Week-end-ul trecut am fost în vizită pe la unii dintre sătenii din județul Cluj. Oameni faini, mari gospodari, harnici și modești în egală măsură. Și nu în ultimul rând, bucuroși de oaspeți! :)
Acasă la domnul Vușcan Teodor, în comuna Călățele, județul Cluj, am fost tratați, după cum probabil ghiciți, cu produse tradiționale și cu adevărat bio:


Ei bine, siropul din fructe de pădure (nu din toate, numai din unele, dar nu mai știu precis din care și am scris așa, generalizând!) și silvoizul au fost delicioase, preparate după rețete locale, fără zahăr și alte trompete, numai bune ...de servit musafiri! :) În farfuriile alea goale pe care le vedeți au fost clătite, dar nu așa, din alea ca la oraș, ci unele faine și gustoase, fără ou, dar cu drojdie și coapte pe ceva plită ..... o minunăție! Mulțumim frumos de tratație!
No, acum că v-am făcut oarece poftă, vă salut și vă doresc o duminică plăcută în continuare! :))
Faini oameni, faini ....

17 comentarii:

  1. Si nu ati cumparat nimic pentru acasa? ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, gazda nu avea produse de vânzare, dar ne-a oferit cu plăcere un borcan de silvoiz la plecare, pe care, din politețe, l-am refuzat!

      Ștergere
    2. Ați cam supărat gazda cu refuzul... ;)

      Ștergere
  2. sincera sa fiu, nu am stiut ce înseamna silvoiz :)) Dar DEX-ul mi-a spus ca este un magiun ☺
    Tare curioasa sunt sa aflu reteta, pentru ca nu am auzit niciodata sa se faca sirop si marmelada fara zahar si sa se tina în timp.
    Cat despre libertatea de a eticheta... asta e! Lipseste legislatia în România. Pe aici, exista o armata de oameni care se ocupa doar cu verificatul etichetelor. Cine a mintit în textul imprimat pe eticheta, plateste amenzi, asa cât sa-si închida firma!
    Exista norme precise care sa îngradeasca notiunea de "bio".
    Drept e ca mi-ai facut pofta de clatite, însa... îti multumesc pentru idee :) Timp e, asa ca ma apuc sa fac si eu câteva.
    O duminica faina! ☺

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună dimineţa!
    am ceva pentru tine:
    http://activenews.ro/exclusiv-biserica-nu-si-facut-banca-ci-casa-de-ajutor-reciproc-de-trei-ani-adevarul-despre_1861350.html
    Duminică plăcută!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deși nu are nicio legătură cu silvoizul de azi, o să-ți spun că nu mi-ai spus nimic nou, în articolul meu de ieri am scris și eu, în paranteză, că nu este o bancă în adevăratul sens al cuvântului. În opinia mea, povestea asta nu se prea îmbină, sau poate că am eu așteptări prea mari de la o instituție ....
      O zi plăcută și ție!

      Ștergere
  4. nu stiam ce e silvoizul dar am aflat citind ce a scris Carmen :)
    aceasta goana nebuna dupa bio...hmmm...
    e greu sa obtii produse bio atata timp cat pamantul este "dopat" cu chimicale si ca sa fie perfect curat trebuie timp asa ca de produsele bio 100% ma indoiesc...
    sa va fie de bine, bun lucru un lucru bun! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este neapărat o goană, doar că putem spune că unii oameni se gândesc la calitatea artificială a multor produse alimentare și nu sunt de acord cu asta.
      Mulțumesc, au fost foarte bune! :)

      Ștergere
  5. Mai facut sa inghit dupa acele clatite.Cred ca sunt mai bune decat cele cu ou si ulei.Trebuia sa iei reteta.De produse bio,nu duc lipsa,dar facute acasa,chiar magiun fara zahar.Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur că au fost bune, da, sunt altfel! La rețetă nu m-am gândit, dar, dacă mai ajung pe acolo ... :)

      Ștergere
  6. au fost clatite deci! :)))
    sa inteleg ca asa ce te-ai luat cu minunatia de clatita ca ai uitat sa-i faci o poza!! sau te-ai gandit la noi? :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, recunosc, au fost clătite! :)
      Și au fost bune! :) Sincer, nu am mai mâncat niciodată așa minunății! :)

      Ștergere
  7. te cred! insa bag seama ca siropul nu ti-a prea fost pe plac....:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Nu mai răspund la provocări! M-am prins că ar fi faină o fotgrafie fix între clătite și sirop! Ce să fac, nimeni nu e perfect!
      Ufaaaaaaa! Parcă am zis că nu răspund la provocări ....

      Ștergere
    2. floricele de pe farfurii sunt minunate...:P

      Ștergere