marți, 9 septembrie 2014

Parcul

Iulius din Cluj Napoca a fost reabilitat/modernizat la sfârșitul anului trecut de cei aflați în spatele afacerii cu același nume, din imediata apropiere.


Am profitat de o zi prietenoasă, cu mult soare, pentru a-i face o vizită, cu scopul declarat de a vă arăta și vouă despre ce este vorba. So, parcul este amenajat pe malul unui lac, cu mobilier modern, cu alei bine croite, acoperite cu un material special, moale, antiderapant, numai bun pentru plimbare/alergare, sau executate parțial sub formă de ponton, deasupra apei.















Peste tot unde este verde a fost plantat gazon de bună calitate, pe care se poate sta, juca, culca, relaxa, .... . În zilele de week-end este un paradis al mireselor, care vin aici pentru ședințe foto, împreună cu un alai numeros, firește:




Pot să accept că am rămas eu în urmă cu ceea ce înseamnă un parc, unde poți să stai și să asculți freamătul naturii, vântul vâj-vâj, păsăricile cirip-cirip, etc, dar asta nu mă împiedică să vă spun că în dotarea parcului sunt și boxe unde se aude, cel mai probabil în permanență, muzică ....


Într-un colț a fost amenajat un spațiu destinat special copiilor



unde, cu echipament de protecție corespunzător, aceștia pot face deplasări pe bușteni suspendați și mici traversări a unei ape pe tiroliană:




Există și un mic loc amenajat special pentru iubitorii cărții, chiar dacă aceștia și-au uitat acasă cartea preferată:




Singura chestiune care parcă nu se îmbină cu acest întreg este ...culoarea ciudată a apei, care mi s-a părut extrem de murdară ...


deși, culmea, pe partea cealaltă a lacului, opusă parcului, mai mulți pescari stau cu undițele la pândă.
No, ce spuneți? E fain la Cluj? :)














16 comentarii:

  1. Parc fumos, articol profi. Matale e ziarist?
    Culoarea apei este foarte ok, este plina de vegetatie adica viata.

    RăspundețiȘtergere
  2. ceva de bifat pentru urmatoarea vizita la Cluj :)
    imi plac mult casutele cu carti, ideea e faina, parcul are o atmosfera placuta, sper ca isi va pastra infatisarea proaspata mult timp de acum incolo...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Căsuțele cu cărți cuceresc tot mai mult teren și încep deja să apară și în alte orașe, o inițiativă excelentă și în opinia mea!

      Ștergere
    2. in Bucuresti avem "Roaba de cultura", un spatiu amenajat in Parcul Herastrau unde te poti simti bine chiar si citind o carte...
      chiar am postat un articol acum 2 ani, este inca valabil, iti las link-ul in cazul in care vrei sa-l citesti :)

      http://pandhoraa.blogspot.ro/2012/09/roaba-de-cultura.html

      Ștergere
  3. Tii, ce parc frumos aveţi acolo. Din pacate, Clujul este un oraş în care am ajuns de prea puţine ori şi am stat tot aşa. Deci, îţi dai seama ce îmi place această postare, căci sunt plimbăreaţă de felul meu. Aleile şi mai ales pontonul arată excelent. Sunt şi eu de părere că muzica parcă nu prea merge, dar oi fi îmbrătinit, cine ştie?
    Dar cel mai mult şi mai mult mi-a plăcut ideea cu cartea preferată. Ar trebui să o adopte şi bucureştenii, că este tare frumoasă! Bine te-am găsit, Gigi1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit, Mihaela! Mă simt mai bine, acum când suntem doi care ridicăm o sprânceană atunci când în parc sunt boxe! :)

      Ștergere
  4. Chiar superfain! Mi-am permis un pleonasm. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmmm! Ce să zic? Fain are sensul de frumos, minunat, ceea ce te duce cu gândul că nu este așa aiurea să spui super-fain, dacă ținem cont că nu este forțat sensul lui super, aici ca element de compunere cu semnificația peste, întrece. No bine, no! Acum m-am dat și eu la bârfă cu pleonasmul tău! :))

      Ștergere
  5. e fain la Cluj, cum sa nu! aveti un parc frumos! Si frumos este ca este bine intretinut. Mi-a placut mult si "cutia cu carti" :) Tare draguta ideea!
    Deci, prifiti din plin de ultimele zile frumoase de "vara-toamna" :) Ar fi si pacat sa stai in casa! Distractie faina in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Precizez că este doar unul dintre parcurile din Cluj! Sunt bucuros să dau de știre ...de bine, ca să spun așa! :)

      Ștergere
  6. No da!:)
    Asa da!
    E verde , frumos, ordonat, curat! Casuta plina de carti e adorabila!
    Imi place....
    Rate, lebede, nufei nu aveti pe balta?:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Parcul arata superb.
    In privinta apei posibil si din cauza plantelor din el...

    RăspundețiȘtergere