luni, 29 septembrie 2014

Premiera

De sâmbătă seară de pe HBO mi-a plăcut. Efecte adverse, în original „Side Effects”, 2013, este un film interesant, cu un subiect rupt din lumea reală, contemporană și un sfat care, deși nu este rostit, te urmărește de la început până la sfârșit: dacă ești deștept, sau prea deștept, nu te alătura lucrurilor ciudate, imorale, ilegale că nu o să sfârșești prea bine!


O poveste aparent încurcată, în care un tip care crede că este un mare as al escrocheriilor financiare ajunge după gratii pentru patru ani, dar asta afli după ceva minute bune din film, timp în care faci cunoștință cu soția acestuia, care, depresivă fiind, devine pacienta unui medic psihiatru în jurul căruia se țese acțiunea. Dar tu nu știi asta. Încă.


În paralel viața medicului este una comună omului modern: timp lilmitat, job la spital și la cabinetul particular, rate la bancă, soția în căutarea unui loc de muncă. Încă o filă se adaugă șirului de întâmplări aparent fără legătură: este cooptat de un producător de medicamente pentru a face un studiu pe pacienți cărora li se administrează medicamente experimentale, cu acordul lor. Serviciu bine plătit și despre care am tot auzit vorbindu-se și în viața reală, așa-i?  Încet, încet, povestea se leagă: o crimă are loc în familia pacientei, urmează un proces, îndoieli de tot felul încep să apară,  ..... 
O să mă opresc aici, spunându-vă doar că filmul merită văzut, este în regulă din toate punctele de vedere. Doresc să mai adaug faptul că pe lângă Jude Law, pe care cred că l-ați recunoscut în fotografia de mai sus, din distribuție mai face parte și Catherine Zeta-Johns, care joacă un rol fain, tot al unei doctorițe ....


În speranța sinceră că v-am trezit curiozitatea, închei aici și vă recomand să vedeți acest film! Merită timpul vostru! Dacă doriți, trailerul oficial al filmului este doar la un click distanță! :)







13 comentarii:

  1. E un film drăguț cu răsturnări de situație frumoase și actori de finețe. Unul din filmele pe lângă curentul actual plin de CGI și violență estremă, foarte des ne necesara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unul dintre filmele la care nu ghicești după primele zece minute cine și mai ales de ce ...face ce face! :) Bine ai punctat: fără violență!

      Ștergere
  2. vad ca pana acum toata lumea zice de bine, sa-l incercam atunci :)

    RăspundețiȘtergere
  3. In film mai joaca si un actor care imi place foarte mult, nu imi amintesc numele..este cel din prima poza.Pare interesant. O zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  4. nici nu stii ce curioasa m-ai facut! astept noile serii a patru seriale....
    si chiar cautam un altul...:)))
    o sa-l incerc! mc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie povestea mi s-a părut prea încurcată, şi-a pierdut sensul la un moment dat - eu aşa am perceput Side Effects.
    Prea multe întorsături de situaţie nerealiste pentru gustul meu.
    Am dat pe „repede înainte" la un moment dat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Întotdeauna am fost de părere că suntem diferiți, noi oamenii! Avem adeseori păreri diverse despre ceea ce vedem, ceea ce este în regulă, zic eu. :)

      Ștergere