marți, 30 septembrie 2014

Televizorul

Este aparatul care nu lipsește din locuința omului contemporan. Da, este adevărat că uneori nu-l pornești, din diferite motive, dar fără el nu se poate, zic eu. Ca orice obiect modern, el este întro continuă transformare și încet, încet ajunge un multifuncțional, habar n-am dacă asta este de bine sau nu!
No bine, no! Ideea este că, din când în când, o schimbare este binevenită și m-am gândit că ar fi cazul să mai fac o schimbare în camera fiică-mii, după rafturile pentru cărți care, în opinia mea și a ei, au fost un mare succes! Aparatura audio-video din camera ei este marca Philips și a fost adusă de moșul, cu mulți ani în urmă. Mulțumit deplin de marcă, așa că schimbarea trebuie să vină din aceeași direcție.
Zis și făcut! Am tot auzit reclame peste reclame, la radio, evident, despre săptămâna reducerilor la Carrefour, așa că ne-am îndreptat pașii către Polus Center, de unde, din magazinul sus menționat, am cumpărat un televizor, spre încântarea fiicei mele. Și a mea. Am intrat și la noul magazin Digi pentru a comanda un al doilea Smart Card (necesar pentru recepționarea pachetului de filme), dar cred că mă îndepărtez de ceea ce doream să scriu azi: învârtindu-ne pa rafturile unde sunt expuse televizoarele marca Philips ( ați remarcat și voi că la raft, produsele sunt aranjate pe producători sau grupuri de producători, nu așa, oricum!), am constatat că micuțul expus al gamei, un Led cu diagonala de 51 cm, are o specificație care este proprie smart-tv-urilor:



Măi să fie! Un altul, puțin mai mare (56 cm), care se încadra perfect în locul destinat în acest scop, nu avea scris nimic în acest sens!




Am apelat la serviciile unui angajat de la raionul cu pricina, care, amabil, ne-a spus că este o greșeală, cu siguranță acest model nu este pregătit să se conecteze wi-fi, deoarece nici nu are ce face cu această conexiune, atâta timp cât nu este un smart tv! Exact așa cum ne-am gândit și noi! În momentul în care mi-a spus că îi pare rău, dar etichetele sunt tipărite la București și nu este nimic de făcut, mi-am dat seama că nu mi-a mai servit nimeni, de multă vreme, această explicație! O eroare se poate strecura oricând, numai cine nu muncește, nu greșește, dar a susține că nu se poate face nimic deoarece sunt etichete de la București este o atitudine care nu face cinste magazinului despre care v-am scris. 
Eu am cumpărat un alt model și am revenit luni, după trei zile, curios să văd dacă s-a schimbat ceva pe cartonul unde era scris prețul produsului și am ajuns la concluzia pe care o puteți trage și voi din fotografiile de mai sus, făcute luni! Nu cred că această chestiune este în regulă, cu atât mai mult cu cât ....sunt cetățean european și am drepturi! :))


12 comentarii:

  1. Da: Capitala-i de vina pentru etichete, ca la Cluj este scump sa folosesti o imprimanta. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. si sa stii ca le pasa tuturor de drepturile tale :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Pandhora mi-a... exprimat deja parerea :-))

    RăspundețiȘtergere
  4. Inseamna ca le pasa tuturor si de drepturile mele!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pana la"drepturi" e bine sa casti ochii,altfel casti portofelul.Si eu am patit-o.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău pentru tine ...:(
      Exact asta încerc să fac, scriind despre așa ceva: să atrag atenția asupra detaliilor, care fac mereu diferența!

      Ștergere
  6. si uite asa vina a fost aruncata in curtea capitalei...:))
    in concluzie cu cei de la capitala trebuie luata legatura...:P

    RăspundețiȘtergere